Loading...
Overnachting
4 overnachtingstips in het Saarland

4 overnachtingstips in het Saarland

Zwevend boven de Saarschleife de zon zien opkomen, bij een lekker bakkie koffie de eerste zeilboten over de wijngaarden aan de Moezel zien glijden of midden in de natuur genieten van een ontbijt op een glamping. We hebben zes uitzonderlijke slaapplaatsen in het Saarland voor je geselecteerd.

Glamping im UNESCO Biosfeerreservaat Bliesgau

Glamping 2020
Glamping Resort - © Manuela Meyer

Elke natuurhotelkamer kan drie personen herbergen © Manuela Meyer

Zacht getjilp van de vogels, de eerste zonnestralen schijnen door het ronde raam. Vlak naast het bed wacht het koffiezetapparaat op het sein dat de dag kan beginnen. Vanaf je privéterras glijdt je blik over het frisse groen van het biosfeerreservaat van de Bliesgau. De in de natuur opgenomen natuurhotelkamers vlijen zich tegen bomen, wijnranken en weiden. Het Glamping Resort, vlak naast de Saarland Therme, biedt het moderne comfort van een hotelkamer, maar dan midden in een prachtige natuur. Meer info.

LandGut Girtenmühle

Girtenmühle
© DTMGR_InterregVA / Jochen Tack

© DTMGR_InterregVA / Jochen Tack

Even weg uit de dagelijkse sleur en gewoon je geest de vrije loop laten op een heel speciale camping midden in het Saarland. Vier Nederlanders hebben met het historische landgoed Girtenmühle een droom in vervulling laten gaan en er een oase van rust van gemaakt tussen bossen en velden. Voor elke avonturier is een activiteit te vinden hier in de buurt van het stuwmeer van Losheim, en de dag wordt steevast afgesloten rondom een knetterend kampvuur. De Finse kota's zijn echte toppers, ze zijn uitgerust met een zithoek, een tweepersoonsbed en een verwarming voor op koude dagen. Meer info.

Cloefhänger

Cloefhänger
Cloefhänger - © Max Fischer

© Max Fischer

Ooit in een twee meter boven de grond hangende boomtent geslapen? Huur dan eens een Cloefhänger! Deze tenten hangen zo’n beetje boven de symbolische Saarschleife. Tussen knoestige bomen en onder de sterrenhemel in slaap vallen en 's morgens ontwaken met een adembenemend uitzicht op de Saarschleife, zien hoe de ochtendmist langzaam het dal intrekt en hoe de opkomende zon de wereld goudgeel kleurt... Een uitzonderlijk overnachtingsavontuur midden in de natuur. Meer info.

Victor's Residenz-Hotel Schloss Berg

Schloss Berg
Schloss Berg - © Victor’s Group / Barbara Heinz

© Victor’s Group / Barbara Heinz

Tussen licht glooiende wijnhellingen, op het punt waar Duitsland, Frankrijk en Luxemburg elkaar raken, ligt het enige 5-sterren-superior-hotel van het Saarland. Het renaissanceslot Berg en het historische pension vormen een sprookjesachtig ensemble, aangevuld met een mediterrane villa. Zelfs de meest veeleisende gast vindt in een van de 90 kamers en suites een fantastische sfeer en een plek voor ontspanning. De bijbehorende spa en het sterrenrestaurant Victor's Fine Dining by Christian Bau bieden bovendien een bijzondere belevenis voor levensgenieters. Meer info.

Blijf in contact met het Saarland