Loading...

Kijk naar de video

Ontdek de Bostalmeer to voet

Ontdek het veelzijdige landschap rond het grootste stuwmeer van Zuidwest-Duitsland vanaf diverse wandelpaden. Van Premiumtochten tot Tafeltouren, historische wandelpaden tot stukken van de langeafstandstocht Saar-Hunsrück-Steig, aan variatie ontbreekt het niet, en dat op nog geen 20 kilometer van het meer!

Berenpad

Wandeling | middelzwaar

Er is geen berenkracht nodig om het Berenpad te lopen, ook al staat u hier en daar wat klimwerk te wachten. De tocht gaat door een gevarieerd boslandschap. Kleine V-dalen, vergezichten over het voorland van de Hochwald en opmerkelijke historische plekken en landschappen sieren deze tocht.
 11,9 km  4:00 h  334 m  334 m

Rötelsteinpad

Wandeling | middelzwaar

Paden van historisch belang door dichte bossen en het zompige moeraslandschap van de Oberthaler Bruch. Het Rötelsteinpad biedt regelmatig schilderachtige vergezichten over de op deze plaats nog jonge Nahe en toont vaak overblijfselen uit de grijze voortijd.
 14,6 km  5:00 h  347 m  347 m

Officierspad

Wandeling | middelzwaar

Weidse vergezichten over het Schaumberger Land en de talrijke overgangen van bos naar open veld zijn de kenmerken van deze gevarieerde tocht. Oude grensstenen geven de ligging van de voormalige landsgrens tussen het Saarland en het Duitse Rijk aan.
 11,2 km  3:00 h  149 m  149 m

Dollbergschleife

Wandeling | middelzwaar

Maak op de Dollbergschleife de geschiedenis van Kelten, kolenbranders en mijnwerkers van dichtbij mee. U ontdekt tijdens de tocht de grootste ijzersmelterij van de Hunsrück uit de 17e eeuw, het grootste drinkwaterreservoir van Rijnland-Palts en het grootste Keltische verdedigingscomplex van Europa
 11,8 km  4:00 h  249 m  249 m

Nahebronnenpad in Selbach

Wandeling | gemakkelijk

De tocht gaat afwisselend door bossen en door open weiden. De vergezichten zijn naar alle kanten even fraai. Ook de kleine dalen met beken zijn aangenaam. Er zijn meer rustplaatsen dan gemiddeld, en bovendien op de juiste plekken. De afstanden zijn zo uitgerekend dat ook gezinnen met kleine kinderen genoeg rustplaatsen tegenkomen onderweg.
 5,5 km  1:35 h  82 m  82 m

Saar-Hunsrück-Steig - 08. Etappe: Reinsfeld - Hermeskeil - Nonnweiler

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

De 8e etappe van de Saar-Hunsrück-klim voert van Reinsfeld via de stad Hermeskeil naar Nonnweiler.
 16,1 km  5:00 h  432 m  499 m

Saar-Hunsrück-Steig 9e etappe: Nonnweiler - Börfink/ Einschieder Hof

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Het hoogtepunt van de 9e etappe van de Saar-Hunsrück-Steig is de oversteek van de imposante Keltische ringmuur bij Otzenhausen.
 13,7 km  4:30 h  431 m  284 m

Blijf in contact met het Saarland