Loading...

Kijk naar de video

Saar-Hunsrück-Steig 9e etappe: Nonnweiler - Börfink/ Einschieder Hof

Lange-Afstands Wandelpad

Het hoogtepunt van de 9e etappe van de Saar-Hunsrück-Steig is de oversteek van de imposante Keltische ringmuur bij Otzenhausen.

  • Type Lange-Afstands Wandelpad
  • Niveau middelzwaar
  • Duur 4:30 h
  • Lengte 13,7 km
  • Hoogtemeter bergop 431 m
  • Hoogtemeter bergaf 284 m
  • Laagste punt 397 m
  • Hoogste punt 692 m

Beschrijving

Vanaf Nonnweiler begint een inspannende maar spannende klim over 200 meter, eerst naar de Nonnweiler-dam en vervolgens naar de Keltische ringmuur. Het prehistorische cultuurmonument is een Keltische vesting met ongeveer 240.000 m³ gevallen materiaal van de voormalige verdedigingsmuur. Bijzonder indrukwekkend is de overgang over de verdedigingsmuur bij het verlaten van de ringmuur.
U krijgt een goede indruk van de afmetingen van de voorziening en heeft tegelijkertijd weids uitzicht over de omgeving. Dan wordt het eenzaam, dicht bij de natuur en ontspannen op de bergkam van de Dollberge in soortenrijke bergbossen. We passeren de Tiroler Stein en dalen af ​​naar de idyllische Traun-vallei.
Op het laatste deel van de afdaling slingert een smal pad door dicht bos. Daarna volgen we de stroom van een zijdal. Na het oversteken van de beek opent het landschap zich en biedt ons een indrukwekkend overzicht van de rustige Traun-vallei met zijn natuurbeschermde weilanden en de meer dan 40 vijvers van de Forellenhof. Via toegangswegen bereiken we het einde van de etappe.

We raden op alle etappes stevige schoenen (wandelschoenen) en weer geschikte wandelkleding aan.

Dam bij Nonnweiler en planetair wandelpad

Keltische ringmuur bij Otzenhausen

Keltisch park in Otzenhausen

De Saar-Hunsrück-Steig is een natuurlijk pad, waarvan 65% over zachte bosgrond, over graspaden of langs beekjes. Deze bijzondere kwaliteit kan echter ook na lange periodes van regen tot problemen leiden en het bewandelen van delen van het pad bemoeilijken. Daarom worden stevige schoenen sterk aanbevolen.

Parkplatz an der Talsperre Nonnweiler
Parkplatz am Ringwall Otzenhausen

Informatie over hoe u er komt, vindt u op de website van Saar-Hunsrück-Steig onder Aankomst

Kaart

Höhenprofil

Blijf in contact met het Saarland