Loading...
© Video: Clo et Clem / Bild: Eike Dubois

Korte Premium-wandeltochten naar de Saarschleife

De zogenaamde 'Traumschleifchen' (droombochtjes) zijn korte, maar zeer aangename varianten op je wandeltocht.
Deze korte omwegen die de naam 'Traumschleifen' dragen, liggen aan de Premiumtochten in de streek en bieden interessante wandelervaringen waarin je de hoogtepunten van het landschap te zien krijgt.

Overzicht

Deze route, die zelfs maar 2,8 km lang is, noemt naast de Cloef ook de "kleine Cloef" als uitkijkpunt. De geheime tuin van het kuurcentrum is een ander hoogtepunt, net als de "Höhe 400". Vanaf hier kun je genieten van het "overzicht" over het kuurpark.
 3 km  0:50 h  94 m  93 m

Vooruitzicht

Wandeling | gemakkelijk

Deze korte route van 3,75 km rijgt hoogtepunt na hoogtepunt aan elkaar met het Atrium van Cloef, het struisvogelverblijf of Blumenfels. En bovenal zijn de uitzichten inspirerend: Cloef, Teufelssteinhütte en de Orkelsfels, van waaruit het "weidse uitzicht" over het landschap reikt.
 4 km  1:09 h  82 m  82 m

Fischerberg

Wandeling | middelzwaar

Deze route wordt gekenmerkt door zeer weinig klimmen met een hoog aandeel aan paden, maar ook goed begaanbare veldwegen en prachtige uitzichten en de wandeling in een beschermd landschapsgebied met zijn bijzondere fauna en flora.
 5,1 km  1:25 h  95 m  93 m

Villa Borg Trail

Wandeling | gemakkelijk

'Een lichte wind beroert de kruinen van de beuken. Door de bomen kijkt men uit over het frisse groen van de weiden van de Saargau. Het langzame gekabbel van de nog jonge Leuk roept droombeelden op... ook Villa Borg roept in de avondzon een toverachtige schijn op, een fascinerende plek in het grenzeloze drielandenpunt.'
 7,2 km  1:50 h  33 m  33 m

Blijf in contact met het Saarland