Loading...
© Video: Clo et Clem / Bild: Eike Dubois

Rondtochten

Past de hele Saar-Hunsrück-Steig niet echt in je vakantieplannen, kies dan voor het ontdekken van de prachtige omgeving van de Saarschleife over Premiumpaden. Gecertificeerde tochten van een halve dag te over, op nog geen half uur van de Saarschleife.

Traumschleifchen Dolinenweg

Wandeling | middelzwaar

Der „Dolinenweg“ führt seine Besucher aussichtsreich durch die sanfte Hügellandschaft bei Nennig. Die Wegestrecke bietet tolle Blicke ins Moseltal, urige Wälder, weite Streuobstwiesen und die regionstypischen Weinberge.

 7,2 km  1:55 h  113 m  113 m

Steenhouwersweg

Wandeling | middelzwaar

U volgt in deze wandeltocht de stenen: tien historische wegkruisen, overwoekerde steengroeven en historische grensstenen over wegen vol stenen! De tijd lijkt stilgestaan te hebben in het idyllische dal van de Saarhölzbach. Streel het landschap met uw ogen vanaf de Schönertskopf.
 10,4 km  3:30 h  195 m  195 m

Panoramaweg Perl

Wandeling | middelzwaar

Deze Premiumtocht gaat door het natuurgebied Hammelsberg met zeldzame orchideeën en veelsoortige bossen en slingert langs de zonovergoten wijnhellingen van Perl. Schitterende vergezichten over het Moezeldal, zowel richting Luxemburg als Frankrijk.
 11,6 km  3:30 h  248 m  275 m

Saarschleife Tafeltour

Wandeling | pittig

Deze Tafeltour gaat door ongerepte beekdalen en over avontuurlijke bergpaden in het natuurgebied tot aan de middeleeuwse burcht Montclair. Vanaf Cloef heeft u een schitterend uitzicht over de beroemde bocht in de Saar (Saarschleife) en het al even fraaie omliggende landschap.
 16,3 km  5:00 h  434 m  434 m

Wehinger Viezpfad

Wandeling | pittig

Auf die Höhen des Saargaus oberhalb von Wehingen geht’s an den Hängen des Kewelsberges durch ein Meer von grünen Kalksteinen. Der Krewelsberg bietet weite Aussichten auf den Schwarzwälder Hochwald und das Merziger Becken. Nach dem Abstieg folgen alte Streuobstwiesen, urwüchsige Bachtäler mit sprudelnden klaren Bächen sowie Hohlwege in ausgedehnten Waldgebieten. 

 14,1 km  4:30 h  351 m  351 m

Wolfstocht

Wandeling | middelzwaar

Afwisselende bossen met een diep beekdal, een coulissen- en boomgaardlandschap. En ook de wolven in het wereldberoemde wolvenpark zorgen in deze tocht voor ware belevenissen. Vanwege de wolven en de korte afstand is deze tocht ideaal voor gezinnen.
 10,1 km  2:45 h  205 m  205 m

Saarhölzbachpad

Wandeling | middelzwaar

Het Saarhölzbachpad gaat langs de beroemde Vogelfels boven de Saar en heeft adembenemende uitzichtpunten over het Saardal door twee idyllische beekdalen met meertjes en bossen. De stille natuur in de beekdalen is puur genot.
 13,1 km  4:00 h  339 m  339 m

Cloefpad

Wandeling | middelzwaar

Het Cloefpad heeft veel sensationele uitzichtpunten over de Saar vanaf de Cloef en de kleine Cloef. Een prachtige afdaling door het romantische steile dal van de Steinbach, vervolgens een flink stuk langs de Saar en dan terug naar de Cloef over steile kronkelpaden.
 8,2 km  3:30 h  263 m  263 m

Blijf in contact met het Saarland