Loading...

Linie 501 - Biosfeerbus

De Biosfeerbus (lijn 501) rijdt dagelijks elk uur van Homburg in het noorden van het kanton Saarpfalz via de afgelegen stukken van het biosfeerreservaat van de Bliesgau naar Kleinblittersdorf aan de Franse grens. Deze lijn van 54 kilometer is de ruggengraat van het openbaar vervoer in deze streek. Behalve het vervoer van de inwoners is de Biosfeerbus ook een milieuverantwoord vervoermiddel voor bezoekers van de streek. De bus is als zodanig een prachtig voorbeeld van het streven naar milieuvriendelijk toerisme in het biosfeerreservaat van de Bliesgau. De Biosfeerbus 501 werd hiervoor in 2014 bekroond met de Fahrtziel Natur Award.

© Manuela Meyer

De Biosfeerbus 501 rijdt elke dag, van 's ochtends tot 's avonds. Tussen het startpunt Homburg en Blieskastel stopt de bus in Beeden, Wörschwiller en Lautzkirchen (treinstation met aansluitingen). Vanuit Blieskastel gaat de tocht verder door het dal van de Blies via Gersheim en Reinheim naar Kleinblittersdorf (aansluiting op de tram) en vervolgens terug naar Homburg. De dienstregeling is te vinden op www.saarfahrplan.de

Er zijn smoezen te over om onderweg even uit te stappen op de route van de Biosfeerbus: recreatie, shopping, een wandeling in de natuur... Zo stopt de Biosfeerbus in Sitterswald, zodat wandelaars kunnen inhaken op de idyllische Bliesgrensweg. Cultuurliefhebbers rijden in de Biosfeerbus 501 rechtstreeks naar het Europese Archeologiepark Bliesbrück-Reinheim. Een tussenstop in Blieskastel nodigt tot slenteren in de wirwar van steegjes in deze oude barokstad.(Mit dem Saarpfalz-Kreis Freizeitticket lädt der Biosphärenbus 501 am Wochenende und Feiertagen zu besonders günstigen Entdeckertouren in das Biosphärenreservat Bliesgau ein:        

(Voordelig toeren met de Biosfeerbus 501 door het biosfeerreservaat van de Bliesgau in het weekend en op feestdagen dankzij de gunstige voordeelpas Saarpfalz-Kreis Freizeitticket:
dit ticket geldt in het weekend en op wettelijke feestdagen voor alle ritten binnen de Saarpfalz en in de gemeente Kleinblittersdorf (behalve op lijndiensten van NVG en Saarbahn). Deze groepskaart is één dag geldig voor max. 5 personen tot de laatste bus van de dag en kost slechts € 6,50)

Blijf in contact met het Saarland