Loading...

Kijk naar de video

© Eike Dubois

Bostalmeer

Het grootste meer van Zuidwest-Duitsland biedt talrijke recreatiemogelijkheden: lekker ontspannen aan het zandstrand of actief sporten op of in het water, voor ieder wat wils!

Het Bostalmeer in het algemeen

Het meer ligt idyllisch in het middelgebergte van het Natuurpark Saar-Hunsrück. Een wateroppervlak van 120 hectaren en een diepte tot 20 meter maken van het Bostalmeer een van de grootste recreatiemeren in het zuidwesten van Duitsland. Hier geniet u in alle vrijheid in, op en aan het water. Surfen, zeilen, boottochtjes, wandel- en fietstochten, hengelen, zwemmen, spelen. Twee royale zandstranden dragen bij tot dat lekkere luie vakantiegevoel!

Zeilen

Het Bostalmeer leent zich goed voor zeilen en surfen vanwege de gunstige wind en de optimale infrastructuur. De jachthaven heeft 190 ligplaatsen en 120 bergingsplaatsen voor zeilboten. Het aanbod wordt door de vereniging van Saarlandse zeilers (LVSS) sterk uitgebreid.

Regelmatig vinden er regatta's plaats. De Saarlandse Yachtschool in de Eckelhauser Bucht (Tel.: +49 (0)681 3879222) en de S.A.L.T.-zeilschool (Tel.: +49 (0)800 9670796) in de jachthaven geven zeillessen.

Surfen

De surfbasis ligt aan de oever van het meer in Gonnesweiler. Surfers staan 15 bergingsplaatsen ter beschikking voor hun planken. Planken kunnen ook geborgen worden in de jachthaven of bij de Saarlandse zeilclub. Surfen mag alleen met een erkend diploma of surfvergunning.

Vissen

Het Bostalmeer is vanwege de uitstekende kwaliteit van het water en de belangrijke visstand een geliefd viswater. Meer-, beek- en regenboogforellen, roodforellen, snoekbaarzen, snoeken, palingen, karpers, zeelten, blankvoorns, meervallen, baarzen en kwabalen bevolken dit meer. Vissen kan van diverse zones aan de oever en vanaf de waterfiets of uit de roeiboot.

Met de Saarland Card, gratis toegang tot strandbad , ingang Bosen, en bootverhuur Bosen (westoever)

Vrije toegang / altijd open

Kaart

Geef hier uw startadres in

Vul de vertrekplaats in. Voor een nauwkeurige berekening van de afstand kunt u ook de straat en het huisnummer invullen.

Blijf in contact met het Saarland