Loading...

Saar-Hunsrück-Steig - 10. Etappe: Börfink - Erbeskopf (Thalfang) - Morbach

Lange-Afstands Wandelpad

Deze veeleisende etappe biedt veel natuurbelevenissen, vooral de Erbeskopf als hoogste punt van Rijnland-Palts.

  • Type Lange-Afstands Wandelpad
  • Niveau middelzwaar
  • Duur 6:45 h
  • Lengte 29,7 km
  • Hoogtemeter bergop 590 m
  • Hoogtemeter bergaf 627 m
  • Laagste punt 433 m
  • Hoogste punt 813 m

Beschrijving

Vanuit het Trauntal gaat het pad, dat voornamelijk over smalle paden in het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald leidt, gestaag omhoog. Eerst passeren we het hoogveen "Ochsenbruch" en de legendarische "Siegfried Quelle" (Nibelungen legende). Na 8 km bereiken we de top van de "Erbeskopf", het hoogste punt van Rijnland-Palts op 816 m. Vanaf de indrukwekkende "Windklangskulptur" kunnen we genieten van een indrukwekkend uitzicht. Nu begint de afdaling naar het Hunsrückhaus.
Na de lange en inspannende beklimming vanaf Börfink kunnen we de etappe splitsen en de gastheren ons laten ophalen bij het Hunsrückhaus-ophaalpunt in Thalfang.

Op de verdere weg door het bosrijke gebied passeren we onder het eerste viaduct van de Hunsrückspoorlijn. Kort voor het dorp Morscheid begint een gevarieerd cultuurlandschap. Een ander hoogtepunt is het imposante Hunsrück-spoorwegviaduct bij Hoxel. Dit is een van de hoogste stenen spoorbruggen met één verdieping in Duitsland. Een interessante route stelt ons in staat de indrukwekkende structuur vanuit verschillende hoeken te ervaren. Aan het einde van de etappe bereiken we het plaatselijke recreatiegebied "Ortelsbruch". We wandelen over deze lage berghelling over loopbruggen en ontdekken een unieke flora en fauna. Na ongeveer 1,5 km komen we aan in de etappestad Morbach.

Auf allen Etappen empfehlen wir festes Schuhwerk (Wanderschuhe) und witterungsangepasste Wanderkleidung. 

Hunsrückhaus met 1e Nationaal Park-tentoonstelling
Historische oliemolen in Morbach
Duits Telefoonmuseum in Morbach

Der Saar-Hunsrück-Steig ist ein naturnaher Weg, der zu 65% über weichen Waldboden, über Graspfade oder entlang von Bachläufen geführt ist. Diese besondere Qualität kann nach längeren Regenperioden Teile des Wegs schwerer begehbar machen. Deshalb ist festes Schuhwerk unbedingt zu empfehlen.

Hunsrückhaus am Erbeskopf
Parkplatz am Ortelsbruch, Morbach

Informatie over hoe u er komt, vindt u op de website van Saar-Hunsrück-Steig onder Aankomst

Kaart

Höhenprofil

Blijf in contact met het Saarland