Loading...

Saar-Hunsrück-Steig - 14. Etappe: Herrstein - Forellenhof Reinhartsmühle

Lange-Afstands Wandelpad

Prachtige bossen, diepe dalen en weidse hoogten vergezellen ons op de Saar-Hunsrück-klimetappe van Herrstein naar Forellenhof Reinhardtsmühle. 

  • Type Lange-Afstands Wandelpad
  • Niveau middelzwaar
  • Duur 5:00 h
  • Lengte 13,6 km
  • Hoogtemeter bergop 283 m
  • Hoogtemeter bergaf 331 m
  • Laagste punt 251 m
  • Hoogste punt 450 m

Beschrijving

Vanuit het historische centrum van Herrstein voert de etappe de eerste kilometers parallel aan de droomlus van het Mittelalterpfad door prachtige bossen en over bergketens met schitterende uitzichten. Na het doorkruisen van de Hosenbachvallei beleven we een afwisseling van weidse uitzichten en bosformaties.

Bij het dorp Sonnschied zijn er verschillende prachtige uitzichten op het Hahnenbachtal en de omgeving voordat de afdaling in het dal begint. In het lagere gedeelte volgen we de loop van de Steinbach tot we het kleine dorpje Rudolfshaus bereiken. Van daaruit is het nog 800 m parallel aan de Hahnenbach naar de etappebestemming, de Forellenhof Reinhardtsmühle.

De 14e etappe van de Saar-Hunsrück-klim loopt van Herrstein via Sonnschied naar de forellenkwekerij Reinhardtsmühle aan de rand van het dorp Bundenbach.

De scène begint in Herrstein. Wie met de auto komt, kan gebruik maken van de grote parkeerplaats in de Brühlstraße.

Het vertrekpunt is in het historische centrum van Herrstein, om precies te zijn bij het kasteel van Herrstein.Vanaf daar gaan de eerste kilometers door bossen en over bergketens met prachtige uitzichten. De etappe van de Saar-Hunsrück-Steig loopt parallel aan de droomlus Mittelalterpfad. Nadat we de Hosenbach zijn overgestoken, wachten ons weidse uitzichten en bosformaties. We wandelen naar de Rabenkanzel, een grote kwartsietrots op de Hosenberg. We gaan verder in noordoostelijke richting, naar Sonnschied. Vanaf hier gaat de route verder in noordoostelijke richting en volgen we de loop van de Steinbach tot we het kleine dorpje Rudolfshaus bereiken. Vanaf hier is het nog 800 m parallel aan de Hahnenbach tot we het Forellenhof Reinhardtsmühle bereiken, het eindpunt van de etappe. Daar wacht ook het hotel-restaurant "Forellenhof" op ons.

De Saar-Hunsrück-Steig is een natuurpad dat voor 65% over zachte bospaden, graspaden of langs beken en riviertjes loopt. Maar dit bijzondere kenmerk kan na langere regenperioden ook tot problemen leiden waardoor delen van het pad moeilijk

begaanbaar worden. Daarom wordt stevig schoeisel sterk aanbevolen.

Bezoek het historische centrum van Herrstein en Goldbach's Steine & Weine - het geologisch museum in Herrstein.

De Saar-Hunsrück-Klettersteig is een bijna-natuurlijke route, die voor 65% over zachte bosgrond, graspaden of langs beekjes loopt. Deze bijzondere kwaliteit kan echter ook na langere perioden van regen tot problemen leiden en delen van het pad moeilijk begaanbaar maken. Daarom worden stevige schoenen sterk aanbevolen.

A1 afrit Mehring, richting Morbach, B327 naar Morbach, verder op L160 naar Herrstein.

A61 afrit Bad Kreuznach, richting Idar-Oberstein, B41 tot afrit Herrstein/Fischbach, verder op L160 tot Herrstein.

Parkeerplaats Brühlstraße, Herrstein
Van het station Idar-Oberstein naar de start in Herrstein met buslijn 850, 855 of 856 (belbus).

Van het station Fischbach-Weierbach naar de start in Herrstein met buslijn 899 (belbus). 

Van de etappebestemming Forellenhof Reinhardtsmühle terug via het station Kirn (buslijn 860), dan verder met de regionale trein of express.

Wij raden aan te plannen op www.rnn.info

Kaart

Höhenprofil

Blijf in contact met het Saarland