Loading...

Saar-Nahe-bergkam-fietspad

Fietsen

Een tocht vol natuur en historische stadjes op hun mooist. Na de open landschappen van het biosfeerreservaat van de UNESCO de Bliesgau, bereikt u het historische plaatsje Blieskastel. Via Neunkirchen belandt u bij de Bostalsee, een van de grootste recreatieplassen van Zuidwest-Duitsland.

  • Type Fietsen
  • Niveau middelzwaar
  • Duur 6:45 h
  • Lengte 82,4 km
  • Hoogtemeter bergop 705 m
  • Hoogtemeter bergaf 477 m
  • Laagste punt 188 m
  • Hoogste punt 427 m

Beschrijving

Natur und historische Städte erleben Sie auf dieser Tour in ihrer schönsten Form. Nach den offenen Gaulandschaften des UNESCO Biospährenreservates Bliesgau wartet das historische Blieskastel auf Sie. Über Neunkirchen gelangen Sie schließlich bis an den Bostalsee, den größten Freizeitsee Südwestdeutschlands.

Een fietstocht vanaf Güdingen aan de Saar in oostelijke richting door weiden in dalen en langs kleine uitspanningen. Na een paar kilometers klimmen, bereikt u op de hoogvlakte het vliegveld van Ensheim. Via een oude Romeinse weg belandt u op de hoogtes van het UNESCO biosfeerreservaat de Bliesgau. Het open landschap met boomgaarden
en vergezichten is de klim dubbel en dwars waard!

Via het barokstadje Blieskastel komt u na een afdaling in het dal van de Alschbach langs de Gollenstein, een menhir van 7 meter hoog, een van de grootste in Europa. De tocht gaat via het Kirkeler Wald met zijn grillige rotspartijen en de burcht in noordelijke richting verder naar Bexbach. In het Saarlandse Mijnbouwmuseum wanen de bezoekers zich onder de grond en ontdekken ze oude en nieuwe ontginningsmethodes op authentieke plekken.

U kunt een kortere weg nemen door het stedelijke landschap van Neunkirchen via themapaden met uitleg over de industriële cultuur en geschiedenis van de stad. In de dierentuin van Neunkirchen zijn meer dan 500 dieren te zien.
De tocht verlaat de stad via de voormalige Romeinse weg door een streek met aantrekkelijke landschappen en veel vergezichten.

U kruist hier de goed opgezette Wendelinustocht, met leuke omweggetjes naar de basiliek van St. Wendel en de benedictijner abdij van Tholey. Via het beschermde natuurgebied Oberthaler Bruch met zijn grote biodiversiteit belandt u uiteindelijk bij de Bostalsee. Dit grootste meer van Zuidwest-Duitsland ligt idyllisch verscholen in het bosrijke middelgebergte. Een bestemming op zich met ontelbare recreatiemogelijkheden.

ADFC Regionalkarte Saarland Radwanderkarte im Maßstab 1:75.000 Streckenbeschreibung der Touren Preis: 6,80 Euro

Kaart

Höhenprofil

Blijf in contact met het Saarland