Loading...

UNESCO's werelderfgoed: de IJzersmelterij van Völklingen

De Völklinger Hütte, IJzersmelterij, is een gigantisch staal- en hoogovencomplex uit de bloeitijd van de ijzerindustrie en behoort tot de meest originele wereldcultuurerfenissen van de UNESCO.

360° Panorama UNESCO-Weltkulturerbe Völklinger Hütte
UNESCO-Weltkulturerbe Völklinger Hütte - © Gerhard Kassner

Het complex werd in 1986 stilgelegd en tot beschermd monument verklaard. Wat ooit in 1873 als staalfabriek in de bloeiperiode van de ijzer- en staalindustrie begon, is nu de enige overlevende in zijn soort ter wereld en een bloeiend, eenentwintigste-eeuws cultureel centrum.

Themapark en openluchtmuseum over de ijzer-, staal- en industriecultuur

Op een terrein van ruim 600.000 m² verbindt een wegennet van meer dan 5 kilometer de vroegere werkplaatsen met elkaar. De toegankelijke hoogovengroep met een 40 meter hoog panoramaplatform, de enige hellende lift ter wereld en de 6.000 m² grote blaashal zijn nog maar voorproefjes op de hoogtepunten van de rondleiding in dit gigantische industriecomplex.

ScienceCenter Ferrodrom

Het ScienceCenter Ferrodrom is de op multimediale wijze gepresenteerde versie van de boeiende wereld van ijzer en staal met de vier elementen (vuur, water, aarde en lucht). Meer dan 100 ervaringspalen nodigen tot beleven en experimenteren.

Een ontmoeting tussen industrie en kunst

Waar ooit schoorstenen rookten en het oorverdovende kabaal de dagelijkse werkdag bepaalde, worden vandaag hoogwaardige exposities en concerten gehouden. Dit wereldcultuurerfgoed valt hiermee onder de meestbezochte culturele plekken in de Grootregio.

Evenementen en exposities

“Mon Trésor” takes a programmatic look at a major European hub, presenting important treasures from Saarland and neighbouring countries. The exhibition features exceptional archaeological, technological and artistic objects from the Saar Carboniferous period to the present.

Volwassene17,- €
Entree met korting15,- €
Kinderen tot 18 jaargratis

Gratis toegang met de Saarland Card.

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 10:00 - 18:00 Nachmittag-Special: ab 16:00 Uhr Eintritt frei
woensdag 10:00 - 18:00
donderdag 10:00 - 18:00
vrijdag 10:00 - 18:00
vrijdagz 10:00 - 18:00
zondag 10:00 - 18:00

Kaart

Geef hier uw startadres in

Vul de vertrekplaats in. Voor een nauwkeurige berekening van de afstand kunt u ook de straat en het huisnummer invullen.

Blijf in contact met het Saarland