Loading...

Saar-Hunsrück-Steig - 26. Etappe: Stausee Kell - Bonerath - Riveris - Waldrach - Kasel/ Mertesdorf "Ruwer-Route"

Lange-Afstands Wandelpad

Deze etappe van de Saar-Hunsrück-klim voert van de hoogten van de Hunsrück naar het idyllische Ruwerdal met zijn wijndorpen.

  • Type Lange-Afstands Wandelpad
  • Niveau middelzwaar
  • Duur 6:00 h
  • Lengte 20,2 km
  • Hoogtemeter bergop 207 m
  • Hoogtemeter bergaf 525 m
  • Laagste punt 151 m
  • Hoogste punt 642 m

Beschrijving

We nemen afscheid van het stuwmeer in Kell en klimmen gestaag omhoog door een prachtig beekdal het Osburger Hochwald in. Daar ervaren we een van de hoogtepunten van de etappe. We steken de hei over bij de Rösterbruch met berkenbomen, veenmoskussens en pijpgras over loopbruggen.
Daarna begint de lange afdaling naar het Ruwerdal, die ons eerst door de diepe bossen van het Osburger Hochwald voert. Na het oversteken van een straat ervaren we sensationele uitzichten tot aan Bonerath tot aan de Eifel. Daarna gaat het door een sfeervolle vallei naar de dam.
Het mooiste uitzicht op de Riveris-dam nodigt uit tot een bijzonder grote bank om uit te rusten. Vervolgens verkennen we de rotsformatie “Langenstein” en bereiken we het Ruwerdal, dat bij Waldrach ons een bijzonder mooie doorgang direct aan de Ruwer biedt. Het doel van de dag zijn de sfeervolle wijnsteden Kasel en Mertesdorf.

Wij raden op alle etappes stevige schoenen (wandelschoenen) en weer geschikte wandelkleding aan.

Weyrichsbruch - een veerheide op de Rösterkopf
Riveris dam in de buurt van Riveris
Replica van het Romeinse aquaduct in Waldrach

De Saar-Hunsrück-Steig is een natuurlijk pad, waarvan 65% over zachte bosgrond, over graspaden of langs beekjes. Deze bijzondere kwaliteit kan echter ook na lange periodes van regen tot problemen leiden en delen van het pad moeilijker begaanbaar maken. Daarom worden stevige schoenen sterk aanbevolen.

Parkplätze am Stausee Kell
Parkplätze im Zentrum Waldrach
Parkplätze im Zentrum Kasel
Informatie over hoe u er komt, vindt u op de website van Saar-Hunsrück-Steig onder Aankomst

Kaart

Höhenprofil

Blijf in contact met het Saarland