Loading...

Saar-Hunsrück-Steig - Etappe 11: Morbach – Langweiler – Kempfeld

Lange-Afstands Wandelpad

 

Met een lengte van ca. 17 km heeft de 11e etappe van de Saar-Hunsrück Climb heel wat te bieden. Wandelaars kunnen op deze route volop genieten van de Hunsrück.

  • Type Lange-Afstands Wandelpad
  • Niveau middelzwaar
  • Duur 5:15 h
  • Lengte 18,3 km
  • Hoogtemeter bergop 702 m
  • Hoogtemeter bergaf 571 m
  • Laagste punt 389 m
  • Hoogste punt 709 m

Beschrijving

Vanuit het natuurreservaat Ortelsbruch klimmen we naar de hoogten van het Idarwald en genieten tussendoor van het uitzicht op de Hunsrück in de richting van de Moezel. Aan het einde van de afdaling nodigt een idyllisch meertje u uit om even te pauzeren. De eerste plaats na de afdaling is Langweiler, waar we een prachtig vergezicht hebben naar de Steinbachtalsperre en naar de Wildenburg.

Door agrarisch gebruikte gebieden gaan we vanaf Langweiler bergafwaarts. We passeren het informatieve geopark Krahloch enklim weer omhoog naar het indrukwekkende rotslandschap "Kirschweiler Vesting". De afdaling in het Idarbachtal is vol belevenissen. Hij voert langs rotsformaties, reusachtige bomen, vergezichten en gedeeltelijk over serpentines.

De klim naar de Wildenburg voert door gigantische Rosselhalden. Daarna lopen we door hoge bossen en bereiken de Wildenburg met het bezienswaardige wildpark. Een 1,5 km lange toegangsweg leidt van de Wildenburg naar Kempfeld.

De 11e etappe van de Saar-Hunsrück-klim loopt van Morbach via Langweiler naar Kempfeld. De start is in het natuurreservaat Ortelsbruch in Morbach. Parkeerplaatsen zijn hier te vinden "Am Kirschbaum".
Eerst lopen we over een breed pad door het natuurgebied, voordat we linksaf slaan en meteen weer rechtsaf bergafwaarts. Nadat we het natuurpad zijn gepasseerd, wacht ons een geasfalteerd pad en gaan we steil bergafwaarts. Op de weg naar beneden passeren we een zintuiglijke bank, die ons uitnodigt om even uit te rusten. Hetzelfde geldt voor de volgende bosvijver. Door het dal gaan we langs de beek naar de kruising met een andere rustplaats. Hier gaan we rechtsaf en dan weer links.
We zijn al aangekomen aan de rand van Langweiler, de "parel van het Hochwald". Langweiler wordt vaak zo genoemd omdat je van hieruit een prachtig uitzicht hebt op de burcht Wildenburg en tegelijk op de Steinbachtalsperre. In Langweiler passeren we de landweg 162 bij Sensweiler, voordat we de vijver direct bij het Geopark Krahloch passeren. Het Geopark geeft informatie over geologie, gesteente, mijnbouw en natuur op een 1 km lang rondlopend wandelpad.
Even later komen we aan in het Idarbachtal. Daar steken we de hoofdweg naar Idar-Oberstein over en na een paar minuten bereiken we het gebied van het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald. Hier leidt het pad ons omhoog, op de hoogte van de Silberich, d.w.z. naar de zogenaamde "Kirschweiler vesting". We moeten het grote, langgerekte kwartsietmassief passeren. Zo komen we bij het uitzichtpunt "Steinbachtalsperre". Als u een pauze nodig heeft, vindt u hier rustmogelijkheden. Daarachter loopt de weg weer steil, over smalle paadjes, naar beneden, het Idarbachtal in. Het pad loopt verder in de richting van het wildpark Wildenburg. Naast het wildreservaat wachten de ruïnes van kasteel Wildenburg op u. Vanaf hier leidt een ca. 2 km lange toegangsweg naar de Wildenburg in Kempfeld en zo naar het einde van de tocht.

Wandelschoenen nodig!

Onze tips voor zorgeloos wandelplezier: Wandelen is de perfecte sport. Met de juiste kleren en schoenen is het dubbel zo leuk. Functionele kleding, stokken en ademende rugzakken zijn prettig tijdens het wandelen. Maar goede schoenen zijn onontbeerlijk. Voor langere wandelingen raden wij stevige wandelschoenen met antislipzolen aan. Vergeet ook niet zonnecrème en wat te drinken mee te nemen. Een liter water is ideaal.

Bezoek het Wildenburg wildreservaat.

De Saar-Hunsrück-Klettersteig is een bijna-natuurlijke route, die voor 65% over zachte bosgrond, graspaden of langs beekjes loopt. Deze bijzondere kwaliteit kan echter ook na langere perioden van regen tot problemen leiden en delen van het pad moeilijk begaanbaar maken. Stevige schoenen zijn sterk aanbevolen!

Informationen zur Anreise finden Sie auf der Seite des Saar-Hunsrück-Steigs unter Anreise

Parkeerplaats bij de kersenboom, Morbach
Bijvoorbeeld van het station Idar-Oberstein naar het vertrekpunt in Morbach met de buslijnen 840, 845.

Terug van de etappebestemming Kempfeld naar station Idar-Oberstein met buslijn 840.

Wij raden u aan uw reis te plannen op www.rnn.info

 

Kaart

Höhenprofil

Blijf in contact met het Saarland