Loading...

Kerstmarkten

Kerstmarkten kennen in het Saarland een lange traditie. Wij hebben voor u enkele kerstmarkten verzameld die u behalve de traditionele ingrediënten als kraampjes en glühwein ook nog een biezonderheid bieden, die men niet overal vindt.

Alt-Saarbrücker Weihnachtsmarkt
Alt-Saarbrücker Weihnachtsmarkt - © Steven Gläser

St. Wendeler kerstmarkt & Middeleeuwenmarkt

Elke namiddag trekken de wijzen uit het Oosten met hun kamelen door de mooie steegjes van de oude binnenstad en voeren vervolgens de kerstgeschiedenis op. Ook Sinterklaas met zijn rendieren zorgt voor fonkelende kinderogen. De romantische kerststad lokt met excentrieke sierkunst, creatieve knutselwerkjes en regionale delicatessen met daarbij een gevarieerd bijprogramma en buitengewone attracties.

Kerstkindmarkt Saarbrücken met de vliegende kerstman

Als hoogtepunt zweeft elke avond de kerstman met zijn rendierslee over de hoofden van de verbaasde bezoekers en vertelt hij het verhaal rond het rendier Rudolph. De historische St. Johanner Markt en de Bahnhofstraße bieden met zowat 80 kraampjes het perfecte decor voor de kerstkindmarkt Saarbrücken. Het dagelijkse podiumprogramma betovert de bezoekers met sfeervolle klanken en opvoeringen. Maar daarmee houdt het nog niet op: op 30 november en 1 december vindt ook de kerstmarkt rond het kasteel van Saarbrücken plaats.

Blijf in contact met het Saarland