Loading...

Mountainbike-Touren

Durch Wald und Wiesen, über Stock und Stein oder auf der Weltcuptour - im Saarland warten viele Mountainbikerouten mit unterschiedlichen Härtegraden auf Sie.

AUS RESPEKT VOR DER NATUR UND ANDEREN NATURNUTZER LEGEN WIR IHNEN DIE FOLGENDEN REGELN ANS HERZ:

1. Fahren Sie nur auf Wegen.
2. Hinterlassen Sie keine Spuren.
3. Halten Sie Ihr Mountainbike unter Kontrolle.
4. Respektieren Sie andere Naturnutzer.
5. Nehmen Sie Rücksicht auf Tiere.
6. Planen Sie im Voraus.

Weitere Infos zum verträglichen Umgang mit der Natur und Waldnutzern stellt unser Medienpartner "Bike" in der Kampagne "Love trails, respect rules" vor: https://www.bike-magazin.de/service/bike_wissen/love-trails--respect-rules-verhaltensregeln-fuer-biker

De Pur - Rond St. Ingbert

Mountainbike | pittig

Wat een tour: De Pur. De naam klinkt ongewoon en zegt alles. Want de nieuwe mountainbikeroute St. Ingbert biedt recreatief plezier op zijn best: op een totale lengte van bijna 100 kilometer en twee verschillende routes ervaar je pure natuur en een sportieve uitdaging. Zowel voor beginners als voor wielerprofs. En een unieke combinatie: de Pur voert rond de bosrijkste stad van Saarland en biedt de mogelijkheid om op elk moment een omweg naar het centrum te maken.

Iedereen die St. Ingbert kent, zal het brede scala aan mogelijkheden in het stadscentrum waarderen. De stad wenst alle bezoekers van de Pur veel plezier op deze opmerkelijke route. In St. Ingbert natuurlijk.

 54,3 km  6:35 h  1049 m  1053 m

De Pur - Noordwestelijke lus

Mountainbike | pittig

Wat een tour: De Pur. De naam klinkt ongewoon en zegt alles. Want de nieuwe mountainbikeroute St. Ingbert biedt recreatief plezier op zijn best: op een totale lengte van 116 km en twee verschillende routes ervaar je pure natuur en een sportieve uitdaging. Zowel voor beginners als voor wielerprofs. En een unieke combinatie: de Pur leidt rond de bosrijkste stad van Saarland en biedt de mogelijkheid om op elk moment een omweg naar het centrum te maken.
 42,9 km  4:55 h  961 m  975 m

MTB 1 Warm-up-Tour

Mountainbike | middelzwaar

De opwarmtocht is een makkelijke tocht om aan te wennen. Prachtige uitzichten begeleiden je door de zeer schilderachtige natuur met vrij weinig bosgedeelten.
 18,1 km  1:50 h  524 m  524 m

MTB 2 Fitness-Tour

Mountainbike | middelzwaar

De fitnesstocht is een tocht van gemiddelde moeilijkheidsgraad met verschillende kleine klimmetjes. De tocht beslaat meer dan 35 kilometer over zeer gevarieerde oppervlakken zoals bospaden, gravel en weidegedeelten.
 36 km  4:00 h  688 m  688 m

MTB 3 Benen Tour

Mountainbike | pittig

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Bone Tour een uitdagende route van 45 kilometer. Het is de tocht met de meeste stijgingen: er moeten 1804 hoogtemeters worden overwonnen.
 44,9 km  5:35 h  990 m  988 m

MTB 4 Profi-Tour

Mountainbike | pittig

De professionele tocht vanuit Nonnweiler is ideaal voor ervaren mountainbikers. De route is bijna 47 kilometer lang en neemt bikers mee omhoog en omlaag langs een aantal steile en glooiende stukken.
 47,2 km  5:05 h  931 m  911 m

MTB 5 Kennismakingstocht

Mountainbike | middelzwaar

MTB 5 rond Marpingen is ideaal om vertrouwd te raken met en je aan te passen aan het nogal heuvelachtige landschap in de Sankt Wendel regio. Hoewel de tocht slechts 21,6 kilometer lang is, bevat hij enkele steile beklimmingen. De tocht voert voornamelijk door bossen over onverharde paden en paden. Je wordt echter keer op keer beloond met prachtige uitzichten en indrukwekkende landschappen. Verbindende stukken en parallellen met MTB 6 bieden geweldige combinatiemogelijkheden. Je kunt nieuwe energie opdoen en jezelf trakteren op een pauze in de horecagelegenheden langs de route. Als je zin hebt, kun je de Marienverehrungsstätte met de Marienquelle-bron bezoeken. Je kunt je vermoeide voeten en benen afkoelen bij de Kneipp-trapvoorziening.
 22,7 km  2:30 h  550 m  550 m

MTB 6 Duurloop

Mountainbike | middelzwaar

Deze route heeft een toepasselijke naam: uithoudingsvermogen en fietsvaardigheden zijn vereist voor deze tocht. Deze uitdagende route loopt over 35 kilometer over bos, weiland, grind en onverharde paden door schilderachtig landschap.
 35,1 km  3:56 h  524 m  524 m

MTB 7 Relax-Tour

Mountainbike | middelzwaar

De Ontspanningstocht rond St. Wendel is een tocht van gemiddelde moeilijkheidsgraad met 27 km en 926 m klimmen.
 29,2 km  3:06 h  529 m  531 m

MTB 8 Hoogtewandeling

Mountainbike | middelzwaar

De middelzware 32 km lange tocht op grote hoogte begint bij Wendelinushof in St. Wendel en loopt op sommige plaatsen langs de wereldbekerroute.
 32 km  3:20 h  512 m  530 m

MTB 9 Groene Hel Freisen

Mountainbike | middelzwaar

De tocht rond Freisen en Oberkirchen vergt kracht en uithoudingsvermogen, maar je wordt beloond met prachtige paden, geweldige uitzichten en veel afwisseling onderweg. Hier bieden we je een extreem uitdagende tocht die rijvaardigheid vereist.
 35,6 km  4:27 h  768 m  755 m

Blijf in contact met het Saarland