Loading...
© Marcus Gloger

Fietsroutes

De mooiste routes in het SaarFietsland.

Het Saarland biedt met gezinsvriendelijke trajecten door de rivierdalen, inspannende stijgingen naar de heuvels van de Hunsrück, of grensoverschrijdende tochten naar Frankrijk en Luxemburg perfecte mogelijkheden voor gezellig recreatiefietsen, meerdaagse tochten en sportieve uitdagingen.

Glan-Blies-Radweg

Fietsen | gemakkelijk

Deze fietsroute loopt vanuit Frankrijk door het oostelijke gedeelte van het Saarland en de Nordpfalz naar het Naheland en volgt daarbij de Blies en de Glan, twee van de belangrijkste zijrivieren van de Saar en de Nahe. Hij heeft geen lange stijgingen, maar alleen een paar korte klimmetjes, loopt grotendeels over een eigen weg en is daardoor een gemakkelijk en veilig af te leggen fietsroute die voor iedereen geschikt is.
 126,8 km  9:00 h  152 m  201 m

Saar-Radweg

Fietsen | gemakkelijk

Een gezinsvriendelijke, vlakke fietstocht langs de oevers van de Saar, van Sarreguemines in Frankrijk naar Konz waar de Saar en de Moezel samenvloeien.
 112,3 km  10:00 h  163 m  211 m

Saarland-Radweg

Fietsen | middelzwaar

De Saarland-fietstocht gaat door de prachtige landschappen langs de landsgrens.
 352,7 km  26:35 h  2840 m  2845 m

Saar-Nahe-bergkam-fietspad

Fietsen | middelzwaar

Een tocht vol natuur en historische stadjes op hun mooist. Na de open landschappen van het biosfeerreservaat van de UNESCO de Bliesgau, bereikt u het historische plaatsje Blieskastel. Via Neunkirchen belandt u bij de Bostalsee, een van de grootste recreatieplassen van Zuidwest-Duitsland.
 83,5 km  6:45 h  708 m  511 m

Saar-Oster-bergkam-fietspad

Fietsen | middelzwaar

Vanuit Saarlouis, de favoriete stad van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV, fietst u via het Saardal en het voormalige mijnwerkersdorp Hüttigweiler naar St. Wendel. Het laatste stuk is qua landschap het mooiste stuk van de tocht.
 58 km  5:30 h  585 m  483 m

Saar-Bostalsee-Radweg

Fietsen | middelzwaar

Het eerste stuk van de tocht gaat door het Saardal. Het tweede stuk over een prachtige bergkamroute naar de hoger gelegen Bostalsee.
 51,4 km  4:00 h  558 m  322 m

Nieddal-fietspad

Fietsen | gemakkelijk

De Saargau en het Warndtwald zijn slechts twee van de verrukkelijke landschappen die u doorkruist op deze tocht door het dal van de Nied. Deze fietstocht is niet voor niets één van de mooiste tochten in het Saarland!
 23 km  3:00 h  124 m  124 m

Köllerdal-fietspad

Fietsen | gemakkelijk

Van de indrukwekkende gebouwen en schoorstenen van de Völklinger Hütte rijdt u via Püttlingen naar Köllerbach. Vanaf Heusweiler klimt het aardig. Eenmaal over top daalt u weer het Saardal in.
 20,6 km  5:20 h  179 m  2 m

Nahe-Radweg - Der Fluss als Wegbegleiter

Lange-Afstands Fietsroute | middelzwaar

Munter plätschert die Nahe nebenher, als wolle sie die Radler einholen. Manchmal fließt sie auch ganz gemütlich, spiegelt glitzernd die Sonne und schimmert in Grün- und Blautönen. An anderen Stellen wiederum springt sie wie wild über die Felsen und Forellen hüpfen aufgeregt im Wasser. Naturnah radeln – das bietet der Nahe-Radweg in Reinkultur, inklusive lauschiger Plätze zum Rasten und Ausruhen.

Von der Quelle im saarländischen Selbach am Bostalsee bis zur Mündung in den Rhein bei Bingen erstreckt sich auf 129 Kilometern der Nahe-Radweg, weitgehend direkt entlang des Flusses. Die Strecke ist abwechslungsreich, mit teils knackigen Aufstiegen und erholsamen Abfahrten. Besonders herausfordernd ist das etwa 500 Meter lange Teilstück bei Oberhausen. Doch es lohnt sich, hier kräftig in die Pedale zu treten, denn das, was die Radler auf der Höhe erwartet, ist einer der faszinierendsten Ausblicke in die vom Fluss geschaffene Naturlandschaft, in rebenübersäte Hügel, felsige Höhen und verwunschene Täler.

 129 km  7:30 h  457 m  842 m

VeloRoute SaarLorLux

Fietsen | middelzwaar

Auf rund 473 Kilometern führt die VeloRoute SaarLorLux  durch das Dreiländereck Deutschland, Frankreich und Luxemburg.
 489,1 km  35:37 h  2805 m  2805 m

Brochures aanvragen

Blijf in contact met het Saarland