Loading...
© Marcus Gloger

Fietsroutes

De mooiste routes in het SaarFietsland.

Het Saarland biedt met gezinsvriendelijke trajecten door de rivierdalen, inspannende stijgingen naar de heuvels van de Hunsrück, of grensoverschrijdende tochten naar Frankrijk en Luxemburg perfecte mogelijkheden voor gezellig recreatiefietsen, meerdaagse tochten en sportieve uitdagingen.

Glan-Blies-Radweg

Fietsen | gemakkelijk

Deze fietsroute loopt vanuit Frankrijk door het oostelijke gedeelte van het Saarland en de Nordpfalz naar het Naheland en volgt daarbij de Blies en de Glan, twee van de belangrijkste zijrivieren van de Saar en de Nahe. Hij heeft geen lange stijgingen, maar alleen een paar korte klimmetjes, loopt grotendeels over een eigen weg en is daardoor een gemakkelijk en veilig af te leggen fietsroute die voor iedereen geschikt is.
 130,3 km  9:15 h  274 m  330 m

Saar-Radweg

Fietsen | gemakkelijk

Een gezinsvriendelijke, vlakke fietstocht langs de oevers van de Saar, van Sarreguemines in Frankrijk naar Konz waar de Saar en de Moezel samenvloeien.
 112,3 km  10:00 h  143 m  204 m

Saarland-Radweg

Fietsen | middelzwaar

De Saarland-fietstocht gaat door de prachtige landschappen langs de landsgrens.
 354,3 km  26:35 h  2941 m  2967 m

Saar-Nahe-bergkam-fietspad

Fietsen | middelzwaar

Een tocht vol natuur en historische stadjes op hun mooist. Na de open landschappen van het biosfeerreservaat van de UNESCO de Bliesgau, bereikt u het historische plaatsje Blieskastel. Via Neunkirchen belandt u bij de Bostalsee, een van de grootste recreatieplassen van Zuidwest-Duitsland.
 81,5 km  6:45 h  771 m  559 m

Saar-Oster-bergkam-fietspad

Fietsen | middelzwaar

Vanuit Saarlouis, de favoriete stad van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV, fietst u via het Saardal en het voormalige mijnwerkersdorp Hüttigweiler naar St. Wendel. Het laatste stuk is qua landschap het mooiste stuk van de tocht.
 58 km  5:30 h  585 m  483 m

Saar-Bostalsee-Radweg

Fietsen | middelzwaar

Het eerste stuk van de tocht gaat door het Saardal. Het tweede stuk over een prachtige bergkamroute naar de hoger gelegen Bostalsee.
 50,1 km  4:05 h  514 m  284 m

Nieddal-fietspad

Fietsen | gemakkelijk

De Saargau en het Warndtwald zijn slechts twee van de verrukkelijke landschappen die u doorkruist op deze tocht door het dal van de Nied. Deze fietstocht is niet voor niets één van de mooiste tochten in het Saarland!
 23 km  3:00 h  124 m  124 m

Köllerdal-fietspad

Fietsen | gemakkelijk

Van de indrukwekkende gebouwen en schoorstenen van de Völklinger Hütte rijdt u via Püttlingen naar Köllerbach. Vanaf Heusweiler klimt het aardig. Eenmaal over top daalt u weer het Saardal in.
 20,6 km  5:20 h  179 m  2 m

Nahe-Radweg

Lange-Afstands Fietsroute | middelzwaar

Reichlich Abwechslung bietet der Nahe-Radweg auf 130 Kilometer von der Quelle am Bostalsee bis zur Mündung bei Bingen in den Rhein. Mit knackigen Steigungen im oberen Nahebereich, auch mal abseits des Flusses, bis zum Genussradeln durch die Weinberge der unteren Nahe ist auf der Route für jeden etwas dabei.

 

HINWEIS:  Umleitung des Nahe-Radweges bei Grolsheim

Im Auftrag des Landes Rheinland-Pfalz beginnen Anfang Februar 2019 die Bauarbeiten zur Ertüchtigung der Hochwasserschutzmaßnahme “Nahe-Deiche, 3. BA Grolsheim“. Der Nahe-Radweg wird deshalb zum Schutz und zur Sicherheit der Radfahrer, ab dem 11.02.2019 auf einer Länge von ca. 1 km umgeleitet. Die Sperrung dauert voraussichtlich bis Ende 2020. Alle Radfahrer sind aufgefordert, sich aus Gründen der eigenen Sicherheit an die Umleitung des Naheradweges zu halten und die Streckensperrung zu respektieren. Es wird ausdrücklich darauf hingewiesen, dass andernfalls eine Verkehrswidrigkeit begangen wird, da für die gesperrte Strecke das Verkehrszeichen 254 „Für Radfahrer verboten“ angeordnet wurde. 

Nähere und aktuelle Informationen unter http://www.radwanderland.de/seiten/umleitung

 127,8 km  7:30 h  456 m  839 m

VeloRoute SaarLorLux

Fietsen | middelzwaar

Auf rund 473 Kilometern führt die VeloRoute SaarLorLux  durch das Dreiländereck Deutschland, Frankreich und Luxemburg.
 482,3 km  33:32 h  1873 m  1873 m

Blijf in contact met het Saarland