Loading...

Fietsroutes

De mooiste routes in het SaarFietsland.

Het Saarland biedt met gezinsvriendelijke trajecten door de rivierdalen, inspannende stijgingen naar de heuvels van de Hunsrück, of grensoverschrijdende tochten naar Frankrijk en Luxemburg perfecte mogelijkheden voor gezellig recreatiefietsen, meerdaagse tochten en sportieve uitdagingen.

Saar-Radweg

Fietsen | gemakkelijk

Een gezinsvriendelijke, vlakke fietstocht langs de oevers van de Saar, van Sarreguemines in Frankrijk naar Konz waar de Saar en de Moezel samenvloeien.
 110,8 km  10,00 h  1 m  69 m

Saarland-Radweg

Fietsen | middelzwaar

De Saarland-fietstocht gaat door de prachtige landschappen langs de landsgrens.
 354,1 km  26,39 h  2775 m  2769 m

Saar-Nahe-bergkam-fietspad

Fietsen | middelzwaar

Een tocht vol natuur en historische stadjes op hun mooist. Na de open landschappen van het biosfeerreservaat van de UNESCO de Bliesgau, bereikt u het historische plaatsje Blieskastel. Via Neunkirchen belandt u bij de Bostalsee, een van de grootste recreatieplassen van Zuidwest-Duitsland.
 79,7 km  6,45 h  756 m  521 m

Saar-Oster-bergkam-fietspad

Fietsen | middelzwaar

Vanuit Saarlouis, de favoriete stad van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV, fietst u via het Saardal en het voormalige mijnwerkersdorp Hüttigweiler naar St. Wendel. Het laatste stuk is qua landschap het mooiste stuk van de tocht.
 59,6 km  5,30 h  616 m  464 m

Saar-Bostalsee-Radweg

Fietsen | middelzwaar

Het eerste stuk van de tocht gaat door het Saardal. Het tweede stuk over een prachtige bergkamroute naar de hoger gelegen Bostalsee.
 49,5 km  4,04 h  578 m  372 m

Nieddal-fietspad

Fietsen | gemakkelijk

De Saargau en het Warndtwald zijn slechts twee van de verrukkelijke landschappen die u doorkruist op deze tocht door het dal van de Nied. Deze fietstocht is niet voor niets één van de mooiste tochten in het Saarland!
 23 km  3,00 h  124 m  124 m

Köllerdal-fietspad

Fietsen | gemakkelijk

Van de indrukwekkende gebouwen en schoorstenen van de Völklinger Hütte rijdt u via Püttlingen naar Köllerbach. Vanaf Heusweiler klimt het aardig. Eenmaal over top daalt u weer het Saardal in.
 20,5 km  5,20 h  321 m  148 m

Nahe-Radweg

Lange-Afstands Fietsroute | middelzwaar

Der Nahe-Radweg begleitet die Nahe in ihrem gesamten Lauf von der Quelle bis zur Mündung. Auf den ersten 50 km bis Idar-Oberstein verläuft der Weg zwischen Hunsrück und Nordpfälzer Bergland in einigen Schleifen entfernt von der jungen Nahe mit vereinzelten starken Anstiegen. Ab Idar-Oberstein ist der Nahe-Radweg eine bequeme Flusstour durch die kleinräumige Nahe.Urlaubsregion mit seinen Schiefer- und Quarzitformationen, den tiefen Hunsrückwäldern, der Edelsteinregion um Idar-Oberstein, dem Weinbaugebiet Nahe und seinen Bade- und Kurstädten.

 

 127,8 km  7,30 h  360 m  737 m

VeloRoute SaarLorLux

Fietsen | middelzwaar

Auf rund 473 Kilometern führt die VeloRoute SaarLorLux  durch das Dreiländereck Deutschland, Frankreich und Luxemburg.

 484,4 km  34,13 h  1537 m  1511 m

Blijf in contact met het Saarland