Loading...

Culinaire weken

Apfelernte im Saarland
Apfelernte im Saarland - © Jedrzej Marzecki

Bliesgau-Lammetjesweek

Tijdens de lammetjesweek van de Bliesgau proeft u producten van hoogstaande kwaliteit, fijne en goed op elkaar afgestemde menu's, een gezellige sfeer en een vriendelijk onthaal. Geniet van het beste biolamsvlees uit de Bliesgau, voorgesteld in vele variaties door elf topchefs.

Culinaire weken Viezroute

Het leven is verrukkelijk langs de 150 kilometer lange Viezroute! Hier draait alles om de Appel. In de herfst wordt de vrucht tot sap geperst. Appelboeren maken hiervan de traditionele Viez (appelwijn of cider), appelbrandewijn en diverse likeuren en andere lekkernijen. Beleef de Viezroute in de drukke oogstmaand oktober, tijdens het Merziger Viezfeest of het grote appelfeest Saargau-Äpfelfeschd in Tettingen-Burzdorf, Borg, Eft en Sinz.

Bettsäächer-Tage: eer aan de Moezel-Frankische paardenbloem

Tijdens de Bettsaächer-Tage verstrekken de deelnemende bedrijven in de gemeentes in het natuurpark en langs de Saar-Hunsrück-Steig gerechten waarin de paardenbloem centraal staat. Wandeltochten met begeleiding, workshops en markten.

Blijf in contact met het Saarland