Loading...
© Rouven Christ

Saarbrücken, urban sfeer tussen het groen

Je zou het niet verwachten in een deelstaathoofdstad, maar in Saarbrücken vind je een landelijke charme. Dankzij de talloze plantsoenen, de gemoedelijke en creatieve stadswijken en de korte afstanden heeft Saarbrücken een idyllische sfeer vol groene rustplekken. Culturele veelzijdigheid staat hier rechtstreeks in contact met een stadse kalmte die nodigt tot ontdekken en ontspannen.

Discover

Het barokke verleden en de jaren 20 hebben een fikse stempel op het stadsbeeld gedrukt, maar ook de jonge kunstscene heeft de stad aardig veroverd en gebruikt de talloze open ruimtes als creatieve speelterreinen. Je ontdekt kunst, geschiedenis en cultuur in musea en galerieën, maar ook een stadswandeling kan kunstzinnige verrassingen opleveren.

Crafts

In Saarbrücken en omgeving vind je veel fabrieken en makers van (lekkere) streekproducten, die zich bovendien toeleggen op duurzaamheid. Spijsolie, kruiden, koffie, jam, iedereen vindt er een spekkie naar z’n bekkie, want er moet natuurlijk wél geproefd worden!

Enjoy

De beste culinaire tradities van Frankrijk, Lorraine en Rijnland-Palts smelten samen in het Saarland en verstrekken een grenzeloos smulplezier. Het motto van het Saarland is niet voor niets 'Hauptsach gudd gess' (Hauptsache gut gegessen, ofwel: hoofdzaak is dat er goed gegeten wordt)! Van traditionele kookkunst via de stevige kost van de mijnwerkers tot een ware haute-cuisine, in het Saarland zijn veel lekkernijen te ontdekken. Wat ook heel bijzonder is, is dat Saarlandse producenten, boeren en gastronomen samen 'Genuss Region Saarland' in het leven hebben geroepen en zich richten op het vullen van je bord met streekspecialiteiten en -gerechten.

Blijf in contact met het Saarland