Loading...

Tafeltouren

De Saarland Tafeltouren zijn een bijzondere variant op de Premiumwandeltochten.
In een Tafeltour maakt u een fraaie wandeling en rondt u de dag af met een fantastisch diner.

Ukent het wel: na een avontuurlijke wandeling zijn de leden moe en smaakt een maaltijd twee maal zo goed. Niets is een betere bekroning op een wandeldag dan een heerlijk etentje. Het Saarland biedt met zijn zeven Tafeltouren een uitzonderlijke combinatie: onder het motto ‘wandelen & smullen’ genieten wandelaars overdag van wandeltochten over prachtige wegen en landschappen en ’s avonds van culinaire toppers in geselecteerde restaurants. De koksmuts geeft de richting aan. Alle Tafeltouren staan op de overzichtelijke wandelkaart met nuttige informatie ‘Premiumwandern’.

Saarschleife Tafeltour

Wandeling | pittig

Deze Tafeltour gaat door ongerepte beekdalen en over avontuurlijke bergpaden in het natuurgebied tot aan de middeleeuwse burcht Montclair. Vanaf Cloef heeft u een schitterend uitzicht over de beroemde bocht in de Saar (Saarschleife) en het al even fraaie omliggende landschap.
 16,3 km  5:00 h  434 m  434 m

Kirkeler Tafeltour

Wandeling | middelzwaar

Een spectaculaire wandeling door een van de grootste bossen van het Saarland. Ellenlange paden slingeren door het bos. U loopt langs talloze eigenaardige banken van zandsteen, rotsen en holen. De Kelten gebruikten de geheimzinnige 'Vrouwenbronnen' al als offerplaatsen.
 8,5 km  2:45 h  192 m  188 m

Officierspad

Wandeling | middelzwaar

Weidse vergezichten over het Schaumberger Land en de talrijke overgangen van bos naar open veld zijn de kenmerken van deze gevarieerde tocht. Oude grensstenen geven de ligging van de voormalige landsgrens tussen het Saarland en het Duitse Rijk aan.
 11,2 km  3:00 h  149 m  149 m

Schaumberg Tafeltour

Wandeling | middelzwaar

In deze wandeling over de 569 meter hoge Schaumberg geniet u van een heerlijk uitzicht over het golvende Saar-Nahe-Bergland naar vrijwel alle hoeken van het Saarland. Romantische beekdalen en idyllische bossen vullen de hoogst interessante, gevarieerde Schaumberg-Tafeltour.
 10,5 km  4:00 h  350 m  350 m

Stausee Tafeltour

Wandeling | middelzwaar

Het meer en de vergezichten maken van deze tocht een ontspannende belevenis. U loopt over smalle bos- en veldwegen, door uitgestrekte velden en langs lommerrijke bosranden, maar ook door betoverende beekdalen. Het hoogtepunt blijft echter het stuwmeer, de Losheimer Stausee, met talloze recreatiemogelijkheden.
 10,3 km  3:30 h  232 m  232 m

Wadrill Tafeltour

Wandeling | middelzwaar

Een lekker pittige tocht met steile stijgingen en afdalingen, smalle betoverende paadjes en oerromantische beekdalen. De tocht zit vol met verrassende vergezichten en gaat langs de enige jongvee-alm van het Saarland. De korte omweg naar de ruïne van de burcht Grimburg is beslist de moeite waard.
 12 km  3:25 h  310 m  310 m

Saarschleife Tafeltour Special - Landhotel Saarschleife****

Ontdek al wandelend het symbool van het Saarland: de Saarschleife, een vrijwel cirkelvormige bocht in de Saar. Lunchpakketten in de rugzak, wandelkaart binnen handbereik, en dan vlak na Mettlach het pad op dat naar het pontje gaat om de andere oever van de Saar te bereiken. Van hieraf gaat het bergop, met als beloning voor de moeite het adembenemende uitzicht vanaf Cloef. Na de wandeling wordt u heerlijk verwend in het hotel van Michael Buchna met verse streekgerechten en liefde voor details.

vanaf 210,00 €

Blijf in contact met het Saarland