Loading...

Dibbelabbes

Aardappelgerecht dat door Großmutter in de 'Dibbe' - gietijzeren stoofpan - werd bereid

Dibbelabbes
Dibbelabbes - © Eike Dubois

Zutaten für 4-6 Personen:

  • 250 g gedroogd vlees (weglaten voor de vegetarische versie)
  • 2 kg aardappels
  • 2 preien
  • 2 eieren
  • zout, peper, nootmuskaat

Rasp de (rauwe) aardappels fijn en druk het overtollige vocht eruit in een theedoek. Meng in een kom de geraspte aardappel, de eieren, peper, zout en nootmuskaat. Zet apart. Bak het vlees knapperig. Stoom de in schijfjes gesneden prei. Roer door het aardappelmengsel. Bak op hoog vuur onder regelmatig roeren zodat er veel 'Kerschdscher' (= knapperige korstjes) ontstaan. Breng indien nodig op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer met appelmoes en een biertje, en smullen maar!

Blijf in contact met het Saarland