Loading...

Gefillde

Gefillde (= 'gevuld') wordt gegeten met zuurkool en spekroomsaus

Typisch saarländische Gefillde
Typisch saarländische Gefillde - © Eike Dubois

Ingrediënten:

  • 1,5 kg rauwe aardappels
  • 1 kg gekookte aardappels (van de vorige dag)
  • 2 eieren
  • 50-100 g bloem
  • 300 g Landleberwurst (boerenleverworst)
  • zout, peper, nootmuskaat

Rasp de rauwe aardappels en druk zoveel mogelijk vocht eruit in een theedoek. Prak de gekookte aardappels fijn en meng met de geraspte aardappels. Kneed de eieren en de kruiden door de aardappels. Voeg eventueel bloem toe om het deeg te binden. Rol in de hand een flinke eetlepel deeg tot een bal. Druk een beetje plat en maak een kuiltje in het midden. Druk hierin een schijf leverworst, omsluit met het deeg en vorm een ronde bal. Kook 20 à 25 minuten in gezouten water (als de balletjes gaar zijn, komen ze boven drijven).

Wij raden hierbij een smeuïge zuurkool aan, bereid met elblingwijn (of riesling), spek en vlees, en een spekroomsaus.

Blijf in contact met het Saarland