Loading...

Waar Saarlandse wijn groeit…

...wordt ook goed gegeten. Drie landen, drie culturen, drie manieren van denken: In de Schengener Eck verbinden Moezel, tuinen, kastelen, en vooral wijnhellingen de inwoners van Duitsland, Frankrijk Luxemburg.

Weinreben im Dreiländereck
Weinreben im Dreiländereck - © Eike Dubois

De veelvuldig bekroonde stille en mousserende bourgognewijnen zijn een echte specialiteit. Verfijnde witte bourgogne, fruitige auxerrois, elegante chardonnay en degelijke grauburgunder. Ook traditionele wijnen zoals elbling en rivaner komen langs de Moezel tot hun recht. Wijnliefhebbers op zoek naar nieuwe sensaties vinden in een smulreis door het Saarland een kolfje naar hun hand.

Tip: Saarlandse wijnzomer

De Saarlandse wijnboeren openen hun wijnkelders en proeflokalen in de weekends van april tot oktober voor bezoekers. U geniet er in gezellige sfeer van uitmuntende stille en mousserende wijnen, vergezeld van culinaire specialiteiten uit de streek. Een bijzonder hoogtepunt op wijngebied in deze periode is het Weinfest van Nennig met zijn traditionele feestelijke optocht, de kroning van de wijnkoningin e

Weindorf Schwarzrinderseen Hotel - Weiskirchen-Thailen

Weinprobe mit saarländischem Wein

Rond de wijn

Geniet van een wijnproeverij op de wijngaard van een Saarlandse wijnboer in de wijngemeente Perl (Moezel). Specialiteiten zijn de meervoudig bekroonde Bourgogne wijnen en mousserende wijnen.

Blijf in contact met het Saarland