Loading...

Bibbelschesbohnesupp

Zodra er bonen bijkomen, heb je gelijk degelijke kost!

© Teresa Thome

Voor 4-6 personen

  • 600 g groene klimbonen
  • 200 g aardappels
  • 1 bosje soepgroenten
  • 1 takje maggiplant
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel bloem
  • zout, peper

Bereiding

Haal de boontjes af, was ze en snij ze in kleine stukjes. Maak de soepgroenten schoon, was ze en snij ze in kleine stukjes. Was ook de aardappels en snij ze in blokjes. Was de maggiplant en hak grof.

Kook de bonen, de soepgroenten en de maggiplant in ongeveer 20 minuten zacht in het groentenat. Voeg zo'n 10 minuten voor het eind van de kooktijd de aardappels toe. Bind de soep met de bloem en breng op smaak met kruiden.

In het Saarland wordt er als bijgerecht 'Quetschekuche' (kwetsentaart) geserveerd.

Blijf in contact met het Saarland