Loading...

Premium wandeltochten

118 Tochten

Almgeluk

Wandeling | gemakkelijk

De Almtocht gaat vanaf de Hochwaldalm het dal van de Wadrill in. Vanaf de romantische Wadrillbach en het dal van de Lautenbach wordt er even flink geklommen. De moedige wandelaar wordt beloond met prachtige vergezichten en een gezellig cafeetje op de alm.
 6,5 km  1:45 h  193 m  193 m

Bach- und Burrenpfad

Wandeling | middelzwaar

Het ‘Bach- und Burrenpfad’ dankt zijn naam aan de 5 beken en 3 bronnen op de route. De tocht gaat voornamelijk door het schaduwrijke Hüttersdorfer Mischwald. Ruim uitzicht over het dorp Schmelz, het Saardal, tot aan Lorraine, de Hochwald en het Schaumberger Land
 13,6 km  4:15 h  192 m  192 m

Bardenbacher

Wandeling | gemakkelijk

De Bardenbacher Fels is een natuurreservaat dat is aangewezen sinds 1969 en omvat het meest prominente rotsgedeelte en de alluviale vlakten van de rivier de Prims die langs stroomt. In de kloven en moeilijk toegankelijke steile hellingen heeft zich een zeer soortenrijke vegetatie ontwikkeld. Het belangrijkste doel is het beschermen van een van de laatste uiterwaardenbossen in het Saarland - het overblijfsel van de hardhouten uiterwaarden.
 3,2 km  0:55 h  74 m  74 m

Beckinger Saarvergezichten

Wandeling | middelzwaar

Dit pad verstrekt prachtige vergezichten over het Saardal. Vol met geologische bijzonderheden, zoals zand- en kalksteenbreuken met kalkovens, een veelzijdige flora en fauna, en bovendien een historische achtergrond dankzij de stenen van het grenspad uit 1799. Het idyllische dal van de Kondlerbach is een paradijs voor vogels en dieren.
 14,5 km  4:05 h  268 m  268 m

Berenpad

Wandeling | middelzwaar

Er is geen berenkracht nodig om het Berenpad te lopen, ook al staat u hier en daar wat klimwerk te wachten. De tocht gaat door een gevarieerd boslandschap. Kleine V-dalen, vergezichten over het voorland van de Hochwald en opmerkelijke historische plekken en landschappen sieren deze tocht.
 11,9 km  4:00 h  334 m  334 m

Beverpad

Wandeling | pittig

Het Beverpad gaat over kronkelende, ongerepte paden over de uitlopers van het Saar-Nahe-Bergland. De tocht heeft een aantal steile klimmen. Het gebied staat bekend om de beschermde dalweiden en beverkolonie langs de beken.
 18,9 km  6:00 h  540 m  540 m

Bietzerberger

Wandeling | middelzwaar

Deze tocht heeft prachtige vergezichten tot ver in Frankrijk, de Saarschleife en de toppen van de Hochwald. Een gevarieerde, inspirerende tocht langs verborgen beken, open weiden en velden, over kronkelende paden en door schaduwrijke bossen.
 18,7 km  5:45 h  384 m  384 m

Blies-Grenspad

Wandeling | middelzwaar

Lopen langs de Blies in de schaduwrijke rand van het bos. Via een verkwikkend groen rivierlandschap, malse weiden en bloemenvelden op de grens van de Bliesgau: de tocht langs de Blies en de grens geeft een voorproefje op het aantrekkelijke landschap van deze streek. Het uitzicht reikt soms tot de Vogezen!
 14,9 km  4:30 h  321 m  321 m

Bliessteig - Etappe 1 (Sarreguemines - Gräfinthal)

Wandeling | middelzwaar

Französischer Flair in Sarreguemines, grüne Flussauen entlang der Blies und blühende Wiesen kennzeichnen die erste Etappe des Bliessteigs.

 9,7 km  2:25 h  46 m  8 m

Bliessteig - Etappe 2 (Gräfinthal - Bebelsheim)

Wandeling | middelzwaar

Kloster Gräfinthal ist Ausgangspunkt der zweiten Etappe. Der Bliessteig führt ab hier durch Klammen, Wälder und über Höhenzüge bis auf den Hannock zwischen Gersheim und Mandelbachtal.

 13,1 km  3:40 h  379 m  279 m

Bliessteig - Etappe 3 (Bebelsheim - Blieskastel)

Wandeling | middelzwaar

Auf dem Hannock startend über Wiesen und durch Felder bis in die Barockstadt Blieskastel.

 15,1 km  4:05 h  225 m  333 m

Bliessteig - Etappe 4 (Blieskastel - Kirkel)

Wandeling | pittig

In der Altstadt der Barockstadt Blieskastel beginnend geht es über Höhenzüge und durch Wälder bis an die Burgruine in Kirkel.

 9,9 km  3:05 h  276 m  219 m

Bliessteig - Etappe 5 (Kirkel - Schwarzenacker)

Wandeling | pittig

Start dieser Route ist die Kirkeler Burg, von dort geht es durch den Kirkeler Wald an Felsformationen vorbei bis zur Klosterruine Wörschweiler und schließlich nach Homburg-Schwarzenacker

 12,3 km  3:45 h  291 m  314 m

Bliessteig - Etappe 6 (Schwarzenacker - Homburg)

Wandeling | middelzwaar

Die sechste Etappe startet am Römermuseum durch das Pfänderbachtal hoch zum Berghof Einöd und über das Lambsbachtal am Waldidyll Rabenhorst vorbei bis zur Vauban-Festung in Homburg.

 12,3 km  3:40 h  318 m  238 m

Bliessteig - Etappe 7 (Homburg - Jägersburg)

Wandeling | pittig

Von der Vauban-Festung Homburg führt der Weg durch den Waldpark Schloss Karlsberg bis an den Möhlwoog Weiher in Jägersburg.

 15 km  4:05 h  217 m  271 m

Bliessteig - Etappe 8 (Jägersburg - Höchen)

Wandeling | pittig

Die wasserreiche Etappe startet in Jägersburg, führt durch Wälder und schließlich an der Glan entlang bis nach Höchen.

 8,9 km  2:30 h  238 m  42 m

Bliessteig - Etappe 9 (Höchen - Bexbach)

Wandeling | pittig

Die letzte Etappe startet am Höcherbergturm und verläuft zum Teil über den Hangarter Brunnenpfad in Richtung Steinberghütte in Frankenholz mit einigen Brünnchen weiter durch die "Bexbacher Grüne Lunge" zum (Kultur)Bahnhof Bexbach.

 11,3 km  3:05 h  142 m  320 m

Bosrandweg

Wandeling | middelzwaar

Harmonie en rust, dat komt u tegen op deze wandeling langs de rand van het bos. Laat uw gedachten de vrije loop en geniet van de natuur langs beken en bomen. Het langzame gekabbel van het water en mooie vergezichten zorgen voor pure ontspanning. Een echte wellnesswandeling om de stress van alledag te verdrijven!
 10,8 km  2:55 h  229 m  229 m

Bronnenpad

Wandeling | middelzwaar

Deze wandeltocht gaat door idyllische V-dalen, langs opmerkelijke steenformaties, bonte weidelandschappen en leidt naar schitterende bergpaden. Hoogtepunten van de tocht zijn de zeven historische bronnen waaraan het pad zijn naam dankt. U komt ook langs talloze oude grensstenen.
 14,5 km  5:00 h  389 m  388 m

Cloefpad

Wandeling | middelzwaar

Het Cloefpad heeft veel sensationele uitzichtpunten over de Saar vanaf de Cloef en de kleine Cloef. Een prachtige afdaling door het romantische steile dal van de Steinbach, vervolgens een flink stuk langs de Saar en dan terug naar de Cloef over steile kronkelpaden.
 8,2 km  3:30 h  263 m  263 m

De Gisinger

Wandeling | middelzwaar

De ‘Gisinger’ verwent u met verrukkelijke vergezichten over de Saargau, het Saardal en het Franse Lorraine. Een prachtig dorpsbeeld, maar ook monumenten in en rond Gisingen, steile dalen met uitgestrekte weiden en bossen maken de wandeling afwisselend.
 11 km  3:00 h  197 m  197 m

Der Bergener

Wandeling | middelzwaar

'Der Bergener' is een afwisselende tocht vol idyllische momenten, met sfeervolle trajecten, bossen en open landschappen en zonder inspannende stijgingen. Het is een ideale introductietocht op de beroemde Premiumtochten, maar ook perfect voor dagjeswandelaars en gezinnen met kinderen.
 11,4 km  3:00 h  187 m  187 m

Der Bliesgauer

Wandeling | middelzwaar

Eine hübsche Runde mit wechselnden Aussichten über die herrliche Kulturlandschaft des Bliesgaus, mit dem typischen Mosaik aus Streuobstwiesen, Wäldern und kleinen Dörfern. Besonders zur Obstbaumblüte ein wahrer Augenschmaus!

Mitten im Grünen und tolle Fernblicke – Wanderung auf dem Wanderweg: „Der Bliesgauer"“

 16,3 km  4:20 h  321 m  321 m

Der Hochwälder

Wandeling | middelzwaar

'Der Hochwälder' is één van de lustochten van de Traumschleifen Saar-Hunsrück, die grote stukken gemeen heeft met de Stausee-Tafeltour, de Saar-Hunsrück-Steig en de Bergener. De afwisselende stukken door het bos met prachtige open plekken en beekdalen zijn kenmerkend voor de Hochwälder.
 9,4 km  3:00 h  126 m  126 m

Dollbergschleife

Wandeling | middelzwaar

Maak op de Dollbergschleife de geschiedenis van Kelten, kolenbranders en mijnwerkers van dichtbij mee. U ontdekt tijdens de tocht de grootste ijzersmelterij van de Hunsrück uit de 17e eeuw, het grootste drinkwaterreservoir van Rijnland-Palts en het grootste Keltische verdedigingscomplex van Europa
 11,8 km  4:00 h  249 m  249 m

Ensheimer Bronnentocht

Wandeling | middelzwaar

Deze tocht bij de stad gaat langs elf bronnen in het dal van Ensheim. Verbazingwekkend genoeg heeft geen van deze bronnen een vitale functie. De tocht is uitgestippeld door locals uit pure liefde voor de natuur en als ode aan het water van de Wogbach.
 10,5 km  3:00 h  252 m  252 m

Erlebnisweg "Ökologischer Rucksack"

Wandeling | gemakkelijk

Begleiten Sie auf diesem Erlebnisweg Station für Station den Tagesablauf des fiktiven Bliesgau-Bewohners Paul. Er führt Sie über verschiedene Alltagssituationen an das Thema "ökologischer Rucksack" heran.
 1,8 km  1:00 h  46 m  48 m

Ertsgraversweg

Wandeling | middelzwaar

De Ertsgraversweg is één van de culturele wandeltochten van de regio Saar-Lor-Lux en gaat bij Schmelz langs plaatsen waar erts gesmolten werd in de tijd voor de industrialisering. Achtergrondinformatie op uitlegborden. Deze afwisselende, veeleisende wandeltocht leidt door idyllische bossen en biedt verrassende vergezichten.
 11,8 km  4:15 h  334 m  334 m

Extraschleife Hüttenwanderweg

Wandeling | middelzwaar

Extrasschleife des Hüttenwanderweges

 3,4 km  1:05 h  119 m  91 m

Fischerberg

Wandeling | middelzwaar

Deze route wordt gekenmerkt door zeer weinig klimmen met een hoog aandeel aan paden, maar ook goed begaanbare veldwegen en prachtige uitzichten en de wandeling in een beschermd landschapsgebied met zijn bijzondere fauna en flora.
 5,1 km  1:25 h  95 m  93 m

Forsthof

Wandeling | gemakkelijk

Tijdens de wandeling op het Forsthof-circuit ervaar je het afwisselende landschap op de grens van het Saar-Nahe-Bergland en de Pfälzer-Saarlandse schelpkalkregio van dichtbij.
 6,6 km  1:55 h  121 m  121 m

Frohn-Wald-Weg

Wandeling | middelzwaar

Wandeltocht van een halve dag in de buurt van de stad over smalle paden en onverharde wegen in het noordwesten van het Saarkohlenwald. Indrukwekkende boslandschappen met grote en oude bomen, veel beken en bronnen, de kleine kloof van de Rödelbach en buitengewoon fraaie vergezichten.
 10,1 km  3:15 h  188 m  185 m

Georgi Panoramaweg

Wandeling | middelzwaar

Een uniek uitzicht over diepgroene, wijde velden en open weiden in een fraai heuvellandschap. Ook de her en der in het land verspreide dorpen Weierweiler, Rappweiler en Mitlosheim maken een vriendelijke en landelijke indruk. Tip: stop in één van deze dorpen voor een kop koffie of een smakelijke hap.
 13,8 km  4:00 h  121 m  121 m

Gesamtstrecke Saar-Hunsrück-Steig von Perl nach Boppard

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

 377,1 km  109:45 h  8842 m  8952 m

Greimerather bergpad

Wandeling | middelzwaar

Dit bergpad overtuigt elke wandelaar door zijn harmonische samenstelling met afwisselende bossen en dalen met ongerepte beken en fraaie vergezichten. Hoogtepunten van deze wandeltocht zijn het natuurgebied Ochsenwiese en de parochiekerk en lourdesgrot van Greimerath.
 13,2 km  3:30 h  293 m  293 m

Grenspad

Wandeling | middelzwaar

Wandelpad met de mooiste vergezichten langs de Frans-Duitse grens. Het pad gaat voor het grootste deel langs de grens, deels door het bos en langs schaduwrijke heggenstroken.
 13,6 km  4:30 h  239 m  239 m

Himmels Gääs Paad

Wandeling | gemakkelijk

Bijna vlak, vol met vergezichten over het landschap en via romantische paden bereikt het pad de Noswendeler See met zijn talloze recreatiemogelijkheden en eetgelegenheden. Een wandeling voor het hele gezin.
 7,6 km  2:30 h  78 m  78 m

Hirn-Gallenberg-Tour

Wandeling | middelzwaar

Een wandeltocht die enkele interessante bijzonderheden in petto heeft, zoals een oude steengroeve, beken en waterpartijen, oude wijnbouwterrassen en andere cultuurhistorische bezienswaardigheden. Het ene schitterende vergezicht na het andere, wat het toevoegsel 'Panorama Rammelfangen' volledig verantwoordt.
 7,5 km  2:45 h  191 m  192 m

Huttenwandeltocht

Wandeling | middelzwaar

De Huttenwandeltocht is een afwisselende, maar inspannende wandeltocht met aangename plekken tot verpozing. Behalve de natuur vormen de vier, of beter gezegd vijf, hutten langs de route het thema van de tocht die over bos-, weidepaden en landwegen gaat.
 11,9 km  3:30 h  378 m  378 m

Itzenplitzer Pingen-Pfad

Wandeling | middelzwaar

Der Itzenplitzer Pingen Pfad ist einer der Redener Bergbaupfade und zeigt die Geschichte des Bergbaus in der Region.

 8,1 km  2:15 h  140 m  140 m

Kaltensteinpad

Wandeling | middelzwaar

Een tocht met magische momenten en enkele cultuurhistorische interessante plekken, zoals een voormalige paardendrinkplaats en het natuurmonument Kaltenstein, een Keltisch sanctuarium. Het zeer afwisselende boslandschap is ook prachtig.
 7,7 km  3:00 h  309 m  309 m

Kirkeler Tafeltour

Wandeling | middelzwaar

Een spectaculaire wandeling door een van de grootste bossen van het Saarland. Ellenlange paden slingeren door het bos. U loopt langs talloze eigenaardige banken van zandsteen, rotsen en holen. De Kelten gebruikten de geheimzinnige 'Vrouwenbronnen' al als offerplaatsen.
 8,6 km  2:45 h  192 m  192 m

Kleiner Lückner

Wandeling | gemakkelijk

Deze korte, afwisselende wandeltocht is op grond van de geringe lengte en gebrek aan hoogteverschillen geschikt voor gezinnen en minder geoefende wandelaars. Hoogtepunten zijn het pad langs de Losheimer Bach en de mysterieuze rots de Rammenfels. De tocht gaat voornamelijk door het bos, met echter steeds andere fraaie vergezichten.
 8,6 km  2:45 h  138 m  138 m

Litermont Gipfeltour

Wandeling | middelzwaar

U verkent het rotslandschap rond de top van de Litermont vanaf 'Duitslands mooiste Wandelpad van 2007'. De weg kronkelt over rotsachtig vulkaangesteente en bospaden door een heuvelachtig landschap naar de top van de 414 meter hoge Litermont. Daar ontdekt u een veldkerk en een Keltische offerplaats.
 9,1 km  3:30 h  266 m  275 m

Litermont Sagenweg

Wandeling | middelzwaar

Afwisselende landschappen en prachtige stukken, maar ook fraaie vergezichten maken deze tocht zo bijzonder. Als extra komt u onderweg via borden met uitleg meer te weten over de geologische kenmerken, legendarische plekken en de oudste geschiedenis van dit gebied.
 18,8 km  6:00 h  377 m  377 m

Moselsteig 1. Etappe: Perl - Palzem

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Die Mosel durchfließt eine der schönsten Kulturlandschaften Europas. Unzählige Zeitzeugen aus einer mehr als 2000jährigen Geschichte, Wälder, Weinberge, wunderbare Ortschaften und natürlich der Wein prägen Landschaft und Menschen. Und es ist der Moselsteig, der heute eine einzigartige Verbindung von alledem schafft. Wer sich auf diesen Qualitäts-Wanderweg begibt, darf sich auf ein ungewöhnlich vielschichtiges Erlebnis freuen. Schon seine schiere Länge von 365 Kilometern beeindruckt. Damit zählt der Moselsteig zu den längsten Fernwanderwegen in Deutschland.
 21,5 km  6:52 h  498 m  563 m

Mühlenbach-Schluchten-tour

Wandeling | middelzwaar

Een ontspannende wandeling langs bos- en weideranden tot in de diepe kloof van de Mühlenbach, de feitelijke attractie van deze Premiumtocht. Een fantastisch systeem met vlonders, bruggen en trappen geeft toegang tot de diep in zandsteen uitgeslepen beek.
 9,9 km  3:00 h  113 m  113 m

Nahebronnenpad in Selbach

Wandeling | gemakkelijk

De tocht gaat afwisselend door bossen en door open weiden. De vergezichten zijn naar alle kanten even fraai. Ook de kleine dalen met beken zijn aangenaam. Er zijn meer rustplaatsen dan gemiddeld, en bovendien op de juiste plekken. De afstanden zijn zo uitgerekend dat ook gezinnen met kleine kinderen genoeg rustplaatsen tegenkomen onderweg.
 5,5 km  1:35 h  82 m  82 m

Nationalparktraumschleife Hubertusrunde

Wandeling | middelzwaar

Es erwarten den Wanderer steile Anstiege zu den Aussichtpunkten am Schankelberg und am Hascheid. Dort bieten sich traumhafte Landschaftsausblicke ins Tal der Prims und zur Talsprerre Nonnweiler. Dazwischen gelangt man über schmale Pfade durch alte Buchenbestände zu idyllischen Bachpassagen entlang der Prims und des Forstelbachs. Unterhalb des Gipfels des Kahlenbergs wandert man über kühl-schattige Pfade durch den Nationalpark Hunsrück-Hochwald.

 10,4 km  3:05 h  236 m  236 m

Officierspad

Wandeling | middelzwaar

Weidse vergezichten over het Schaumberger Land en de talrijke overgangen van bos naar open veld zijn de kenmerken van deze gevarieerde tocht. Oude grensstenen geven de ligging van de voormalige landsgrens tussen het Saarland en het Duitse Rijk aan.
 11,2 km  3:00 h  149 m  149 m

Oppig-Grät-Weg

Wandeling | pittig

Veel landschapsindrukken op deze superromantische tocht. Verwacht in deze wandeling ruime boomgaarden, heerlijke vergezichten, een Donatuskapel, een onmetelijke stilte en een onvergetelijk avontuur in de natuur over de smalle stekertjes van de Oppig-Grät-Schlucht.
 13,6 km  4:45 h  432 m  432 m

Overzicht

Deze route, die zelfs maar 2,8 km lang is, noemt naast de Cloef ook de "kleine Cloef" als uitkijkpunt. De geheime tuin van het kuurcentrum is een ander hoogtepunt, net als de "Höhe 400". Vanaf hier kun je genieten van het "overzicht" over het kuurpark.
 3 km  0:50 h  94 m  93 m

Panoramaweg Perl

Wandeling | middelzwaar

Deze Premiumtocht gaat door het natuurgebied Hammelsberg met zeldzame orchideeën en veelsoortige bossen en slingert langs de zonovergoten wijnhellingen van Perl. Schitterende vergezichten over het Moezeldal, zowel richting Luxemburg als Frankrijk.
 11,6 km  3:30 h  248 m  275 m

Primstaler Panoramapad

Wandeling | middelzwaar

Oude steengroeven, weidse vergezichten en idyllische dalen kenmerken deze inspannende tocht. De ervaren wandelaar vindt op dit panoramapad een levendige mengeling van afwisselende landschappen en een groot aantal oude en nieuwe paden.
 14,1 km  4:00 h  381 m  381 m

Ravijnpad

Wandeling | middelzwaar

Het 'Schluchtenpfad' in natuurparkdorp Rissenthal gaat over kronkelende paden, smalle ravijnpaden, holle wegen en door sprookjesachtige lianenbossen. Het wandelen op 'Duitslands mooiste Wandelpad van 2006' is voor fervente wandelaars een echt avontuur.
 11 km  4:30 h  357 m  357 m

Rund um Dalem

Wandeling | middelzwaar

Der Heckendalheimer Höhen- und Klammenweg „Rund um Dalem“ führt Sie in die reizvolle und wunderschöne Bliesgaulandschaft des UNESCO-Biosphärenreservates. Hier können Sie bei Ihrer Wanderung die Kalkhöhen des Bliesgaus mit fruchtbarem Ackerland ebenso erleben wie die bewaldeten Klammen des Buntsandsteins in den tieferen Lagen.

 12,6 km  3:00 h  333 m  333 m

Rundweg "Historischer Halberg"

Der Rundweg verläuft vom Halberg-Plateau auf Waldwegen hinab bis zur Halberger Hütte und in weitem Boden wieder hinauf zum Schloss Halberg. 
 3,2 km  0:56 h  92 m  83 m

Rötelsteinpad

Wandeling | middelzwaar

Paden van historisch belang door dichte bossen en het zompige moeraslandschap van de Oberthaler Bruch. Het Rötelsteinpad biedt regelmatig schilderachtige vergezichten over de op deze plaats nog jonge Nahe en toont vaak overblijfselen uit de grijze voortijd.
 14,6 km  5:00 h  347 m  347 m

Saar-Hunsrück-Steig - 01. Etappe: Perl - Hellendorf

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Vom Weinort Perl bis nach Hellendorf, mit weiten Aussichten über das Dreiländereck Deutschland-Luxemburg-Frankreich und vorbei am Archäologiepark Römische Villa Borg verläuft die erste Etappe des prämierten Fernwanderweges.

 17,9 km  4:45 h  437 m  289 m

Saar-Hunsrück-Steig - 02. Etappe: Hellendorf – Tünsdorf – Orscholz – Mettlach

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Highlights dieser Etappe ist der Aussichtspunkt Cloef und der Baumwipfelpfad mit Blick auf die Saarschleife sowie das Keramik-Städtchen Mettlach.

 13,7 km  4:30 h  137 m  346 m

Saar-Hunsrück-Steig - 03. Etappe: von Mettlach nach Britten

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Abwechslungsreiche Etappentour von Mettlach nach Britten über das Saarhölzbachtal mit grandiosen Aussichten auf das Saartal und Mettlach.

 11,7 km  3:45 h  349 m  102 m

Saar-Hunsrück-Steig - 04. Etappe: Britten – Bergen – Stausee Losheim

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Von Britten über Bergen bis an den Stausee in Losheim

 12,2 km  3:45 h  191 m  279 m

Saar-Hunsrück-Steig - 05. Etappe: Stausee Losheim – Scheiden – Waldhölzbach – Weiskirchen

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Vom Losheimer Stausee über waldhölzbach bis zum luftkurort Weiskirchen.

 16,4 km  5:00 h  481 m  404 m

Saar-Hunsrück-Steig - 06. Etappe: Weiskirchen –Steinberg –Reidelbach – Grimburgerhof

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Die heutige Etappe führt uns abseits der Zivilisation, größtenteils auf einsamen Pfaden durch eine sehr abwechslungsreiche und stimmungsvolle Waldlandschaft mit zahlreichen Bachläufen.

 16,7 km  6:00 h  411 m  440 m

Saar-Hunsrück-Steig - 07. Etappe: Grimburgerhof - Reinsfeld

Lange-Afstands Wandelpad | gemakkelijk

De middeleeuwse burcht Grimburg en het idyllische Wadrilldal zijn de wandelhoogtepunten van deze etappe van de Saar-Hunsrück-klim.
 9,1 km  3:30 h  148 m  65 m

Saar-Hunsrück-Steig - 07. Etappe: Grimburgerhof – Reinsfeld

Die mittelalterliche Grimburg und das idyllische Wadrilltal sind die Wanderhöhepunkte dieser Etappe des Saar-Hunsrück-Steiges. 

 9 km  2:40 h  139 m  62 m

Saar-Hunsrück-Steig - 08. Etappe: Reinsfeld - Hermeskeil - Nonnweiler

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

De 8e etappe van de Saar-Hunsrück-klim voert van Reinsfeld via de stad Hermeskeil naar Nonnweiler.
 16,1 km  5:00 h  432 m  499 m

Saar-Hunsrück-Steig - 08. Etappe: Reinsfeld – Hermeskeil – Nonnweiler

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Nach einer kürzeren Etappe geht es hier nach Hermeskeil wieder in das Saarland zur Talsperre Nonnweiler und dem Keltenpark in Otzenhausen!

 16,1 km  4:35 h  355 m  427 m

Saar-Hunsrück-Steig - 09. Etappe: Nonnweiler – Börfink/Einschieder Hof

Die Etappe startet in Nonnweiler an der Talsperre und hat mit dem Keltischen Ringwall im Nationalpark Hunsrück-Hochwald sehr bald einen Höhepunt der Tour mit Aussicht auf die unten liegende Ttalsperre. Weiter durch schöne  Waldabschnitt über den Gipfel am Dollberg bis nach Börfink/Einschieder Hof!

 13,7 km  3:55 h  371 m  223 m

Saar-Hunsrück-Steig - 10. Etappe: Börfink - Erbeskopf (Thalfang) - Morbach

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Deze veeleisende etappe biedt veel natuurbelevenissen, vooral de Erbeskopf als hoogste punt van Rijnland-Palts.
 29,7 km  6:45 h  590 m  627 m

Saar-Hunsrück-Steig - 12. Etappe: Kempfeld - Herborn - Idar-Oberstein (Altstadt)

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

03.12.2021: Sluiting wegens een drijfjacht. Er is een pendeldienst opgezet die elk half uur van 08.30 tot 14.00 uur rijdt.

De 12e etappe van de Saar-Hunsrück-klim wordt gekenmerkt door geologische bijzonderheden zoals de steenberg Mörschieder Burr of het thema "edelstenen".

 19,1 km  6:30 h  504 m  798 m

Saar-Hunsrück-Steig - 13. Etappe: Idar-Oberstein (Altstadt) - Fischbach – Herrstein

Lange-Afstands Wandelpad | pittig

De route leidt over smalle paadjes en langs spectaculaire rotsformaties met mooie uitzichten over het Nahetal. 

 

15.11.2021: Sluiting wegens bosbouwwerkzaamheden in het Schlossweiher-gebied

 19,6 km  7:00 h  947 m  976 m

Saar-Hunsrück-Steig - 14. Etappe: Herrstein - Forellenhof Reinhartsmühle

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Prachtige bossen, diepe dalen en weidse hoogten vergezellen ons op de Saar-Hunsrück-klimetappe van Herrstein naar Forellenhof Reinhardtsmühle. 

 13,6 km  5:00 h  283 m  331 m

Saar-Hunsrück-Steig - 15. Etappe: Forellenhof Reinhartsmühle - Rhaunen

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

De etappe biedt veel natuurlijke stilte in het indrukwekkende en ongerepte rivierlandschap van het Hahnenbachtal.

 12,3 km  4:00 h  372 m  306 m

Saar-Hunsrück-Steig - 25. Etappe: Grimburgerhof - Stausee Kell "Ruwer-Route"

Lange-Afstands Wandelpad | gemakkelijk

De 25e etappe van de Saar-Hunsrück-Steig voert vanaf het Grimburgerhof door het idyllische Wadrilltal en over de hoogten naar Kell am See.

 11,5 km  3:45 h  195 m  109 m

Saar-Hunsrück-Steig - 26. Etappe: Stausee Kell - Bonerath - Riveris - Waldrach - Kasel/ Mertesdorf "Ruwer-Route"

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Deze etappe van de Saar-Hunsrück-klim voert van de hoogten van de Hunsrück naar het idyllische Ruwerdal met zijn wijndorpen.

 20,2 km  6:00 h  207 m  525 m

Saar-Hunsrück-Steig - 27. Etappe: Kasel –Filsch – Trimmelter Hof (Trier) "Ruwer-Route"

Lange-Afstands Wandelpad | gemakkelijk

De 27e etappe van de Saar-Hunsrück-Steig voert van het idyllische Ruwerdal naar de oudste stad van Duitsland, Trier.

 15,4 km  4:00 h  381 m  390 m

Saar-Hunsrück-Steig - Etappe 11: Morbach – Langweiler – Kempfeld

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

 

Met een lengte van ca. 17 km heeft de 11e etappe van de Saar-Hunsrück Climb heel wat te bieden. Wandelaars kunnen op deze route volop genieten van de Hunsrück.

 18,3 km  5:15 h  702 m  571 m

Saar-Hunsrück-Steig - Hermeskeil nach Trier (Süd-Nord-Abschnitt)

Der Saar-Hunsrück-Steig verläuft von Perl bis in die Edelsteinmetropole Idar-Oberstein und die Römerstadt Trier.
 44 km  6:45 h  1167 m  1534 m

Saar-Hunsrück-Steig - Perl nach Idar-Oberstein (West-Ost-Abschnitt)

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Der Saar-Hunsrück-Steig verläuft von Perl an der Mosel bis in die Edelsteinmetropole Idar-Oberstein und die Römerstadt Trier.
 185,2 km  51:57 h  4140 m  3986 m

Saar-Hunsrück-Steig 9e etappe: Nonnweiler - Börfink/ Einschieder Hof

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Het hoogtepunt van de 9e etappe van de Saar-Hunsrück-Steig is de oversteek van de imposante Keltische ringmuur bij Otzenhausen.
 13,7 km  4:30 h  431 m  284 m

Saar-Hunsrück-Steig: Variante von Kell am See bis Trier

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

 36 km  10:15 h  660 m  879 m

Saarhölzbachpad

Wandeling | middelzwaar

Het Saarhölzbachpad gaat langs de beroemde Vogelfels boven de Saar en heeft adembenemende uitzichtpunten over het Saardal door twee idyllische beekdalen met meertjes en bossen. De stille natuur in de beekdalen is puur genot.
 13,1 km  4:00 h  339 m  339 m

Saarschleife Tafeltour

Wandeling | pittig

Deze Tafeltour gaat door ongerepte beekdalen en over avontuurlijke bergpaden in het natuurgebied tot aan de middeleeuwse burcht Montclair. Vanaf Cloef heeft u een schitterend uitzicht over de beroemde bocht in de Saar (Saarschleife) en het al even fraaie omliggende landschap.
 16,3 km  5:00 h  434 m  434 m

Schauinslandweg

Wandeling | middelzwaar

Zoals de naam als zegt, is de 'Schau ins Land' een wandeltocht met veel afwisseling, doorspekt met uitzichtpunten en een rijk gevarieerd landschap, twee prachtige waterplassen, een steengroeve en de bijzondere kloof Kerbacher Loch met een schilderachtige beek.
 10,8 km  3:15 h  276 m  276 m

Schaumberg Tafeltour

Wandeling | middelzwaar

In deze wandeling over de 569 meter hoge Schaumberg geniet u van een heerlijk uitzicht over het golvende Saar-Nahe-Bergland naar vrijwel alle hoeken van het Saarland. Romantische beekdalen en idyllische bossen vullen de hoogst interessante, gevarieerde Schaumberg-Tafeltour.
 10,5 km  4:00 h  350 m  350 m

Schlossbergtour

Wandeling | middelzwaar

U loopt door de bossen ten westen van Homburg, van de Schlossberg met de ruïne van de Hohenburg naar de Engelse landschapstuin rond Schloss Karlsberg. U gaat door het idyllische dal van de Lambsbach en klimt naar de top van de Stumpfe waar nog de resten van een Keltische offerplaats te zien zijn.
 14,5 km  4:30 h  311 m  311 m

Smokkelaarspad

Wandeling | middelzwaar

Deze wandeltocht dankt de naam 'Smokkelaarspad' aan de ligging in een historisch grensgebied. Er staat niet alleen geschiedenis op de wandelagenda! Prachtige vergezichten tot aan de horizon over keurige dorpjes en glooiende heuvels.
 12,8 km  4:30 h  326 m  326 m

Spitzbubenweg 13/14

Wandeling | middelzwaar

“Spitzbubenweg 13/14 Münchwies”. Woher kommt dieser  Name?  Der Ort trägt den Uznamen „13/14“ was bedeutet: Dreizehn Häuser/Vierzehn Spitzbuben. Er ist dem Ort von übel gesonnenen Bewohnern aus den Nachbardörfern untergeschoben worden. Die Zeiten aber, in denen sich die Einheimischen darüber aufregten, sind längst vorbei. Die Zahlenkombination „13/14“ ist zum Markenzeichen geworden, das sie von anderen abhebt. Genießen Sie die herrlichen Ausblicke sowie die Einrichtungen und Informationen entlang des Weges.

 12,2 km  3:30 h  284 m  291 m

Stadtrundgang Ottweiler

Der Stadtrundgang führt Sie durch die historische Altstadt Ottweiler. Die Stadt war einst Residenzstadt des Grafen von Nassau-Saarbrücken und ist insbesondere aus Zeiten des Barocks und der Renaissance geprägt.
 1,3 km  0:19 h  12 m  13 m

Stadtrundgang Saarbrücken

Wandeling | gemakkelijk

Auf dem Rundgang durch die Landeshauptstadt lernen Sie bedeutende Bauwerke und Plätze kennen. Immer wieder begegnen Ihnen dabei die Bauwerke von Barockbaumeister Friedich Joachim Stengel, der im 18. Jh. das Stadtbild entscheidend geprägt hat.
 2,5 km  0:38 h  14 m  14 m

Stadtrundgang Saarlouis

Wandeling | gemakkelijk

Der Stadtrundgang macht sie mit den bedeutendsten Sehenswürdigkeiten der Stadt Saarlouis bekannt. Er führt vom Großen Markt zu den Kasematten, über die Schleusenbrücke in den Stadtgarten und zu den Festungsanlagen im Naherholungsgebiet Saaraltarm, schließlich in die Altstadt und in das Hauptgeschäftszentrum.
 3,1 km  1:00 h  5 m  5 m

Stausee Tafeltour

Wandeling | middelzwaar

Het meer en de vergezichten maken van deze tocht een ontspannende belevenis. U loopt over smalle bos- en veldwegen, door uitgestrekte velden en langs lommerrijke bosranden, maar ook door betoverende beekdalen. Het hoogtepunt blijft echter het stuwmeer, de Losheimer Stausee, met talloze recreatiemogelijkheden.
 10,3 km  3:30 h  232 m  232 m

Steenhouwersweg

Wandeling | middelzwaar

U volgt in deze wandeltocht de stenen: tien historische wegkruisen, overwoekerde steengroeven en historische grensstenen over wegen vol stenen! De tijd lijkt stilgestaan te hebben in het idyllische dal van de Saarhölzbach. Streel het landschap met uw ogen vanaf de Schönertskopf.
 10,4 km  3:30 h  195 m  195 m

Steinbachpad

Wandeling | middelzwaar

Een tocht van een halve dag met veel contrasten en belevenissen. Verschillende soorten landschappen: van open met boomgaarden en eindeloze vergezichten tot dicht met ongerepte bossen, de geheimzinnige Kerbach-Klamm en het originele rivierlandschap van de Oster.
 7 km  2:15 h  217 m  217 m

Tiefenbachpad

Wandeling | middelzwaar

Het Tiefenbachpad slingert door een betoverend beekdal. Reusachtige bomen, streekproducten, pittige stijgingen, een oude steengroeve en prachtige uitzichtpunten. De ware kenmerken van het land van de heilige Wendelinus zijn rust, ongereptheid en fraaie plekken.
 15,4 km  5:00 h  366 m  365 m

Traumschleifchen Dolinenweg

Wandeling | middelzwaar

Der „Dolinenweg“ führt seine Besucher aussichtsreich durch die sanfte Hügellandschaft bei Nennig. Die Wegestrecke bietet tolle Blicke ins Moseltal, urige Wälder, weite Streuobstwiesen und die regionstypischen Weinberge.

 7,2 km  1:55 h  113 m  113 m

Traumschleifchen Odilienweg

Wandeling | gemakkelijk

Das rund 7 km lange Traumschleifchen „Odilienweg“ führt durch die Gebiete der Gemeinden Beckingen und Losheim am See und wurde als Gemeinschaftsprojekt errichtet. Die Strecke läuft durch ausgedehnte Waldgebiete des kleinen und großen Lückners und bietet auf schönen Pfaden zahlreiche Rastmöglichkeiten. Unterwegs passiert der Wanderer die sagenumwobene Odilienkapelle und erlebt abwechslungsreiche Waldbilder.

 7,2 km  2:05 h  158 m  158 m

Traumschleifchen Wildekattenpad van Weiskirchen

Wandeling | gemakkelijk

Traumschleifchen sind Premium-Spazier-Wanderwege, Rundwege mit kurzen Distanzen und wenig Höhenmetern.

 4,7 km  1:20 h  97 m  96 m

Traumschleife Hochwaldpad

Wandeling | middelzwaar

Het Hochwaldpad is gekenmerkt door stille paden waardoor u ten volle geniet van de rust die het bos uitstraalt. Een mengeling van romantische beekdalen, steile stijgingen en afdalingen, een uniek uitzicht over het noordelijke deel van het Saarland en een eerlijke natuur. Het Hochwaldpad is een buitengewoon interessante ontdekkingstocht!
 11,9 km  4:00 h  273 m  273 m

Traumschleife Rotsenweg

Wandeling | middelzwaar

U staat in contact met de natuur en ontdekt langs de 'Felsenweg' indrukwekkende rotspartijen. Ervaar de natuur eens op andere wijze op het blotevoetenpad en over stapstenen door bruisende beken. De tocht is cultureel getint met de oeroude Romeinse burcht en het onheilspellende Keltische sanctuarium.
 13,9 km  5:00 h  319 m  319 m

Traumschleife Tweedalenweg

Wandeling | middelzwaar

Reken in deze wandeling op lommerrijke bossen en idyllische rivierbeddingen. De Tweedalenweg verbindt het romantische dal van de Hölzbach in Losheim-Waldhölzbach met het fraaie dal van de Holzbach in Weiskirchen. Beide dalen worden doorkruist door levendige beken en zijn voorzien van verrassende rotspartijen.
 12,4 km  4:00 h  378 m  378 m

Traumschleife Waldzeit

Wandeling | middelzwaar

Auf der Traumschleife Waldzeit ist der Name Programm: verträumte Waldpassagen, wildromantische Pfade und schattige Plätzchen zum Verweilen - all das zeichnet diesen Premiumwanderweg aus. Abgerundet wird das Wandererlebnis durch landschaftliche und kulturhistorische Highlights am Wegesrand, wie Waldkapellen, Aussichtsturm auf dem Krickelsberg, Waldsee oder Freilichtbühne.

 10 km  3:00 h  140 m  140 m

Traumschleife Wildernistrail Weiskirchen

Wandeling | pittig

Over legendarische smokkelpaden door rijk gevarieerde, dichte en ongerepte bossen, rustige paden in een heerlijke stilte. Na enkele pittige stijgingen komt u langs oude, steile steengroeven en rotsen aan bruisende beekdalen.
 17,5 km  6:00 h  464 m  464 m

Tuin- & wellnessronde

Wandeling | gemakkelijk

De Tuin- & wellnessronde is een gemakkelijke, gezinsvriendelijke wandeling bij het stuwmeer van Losheim. Fraaie paden met veel rustplekken en een kneipppark met blotevoetenpad. Bij het start- en eindpunt kan de ronde uitgebreid worden met een bezoek aan de 'SeeGarten' van 5 hectaren.
 6,3 km  2:00 h  87 m  87 m

Urwald-Tour

Wandeling | middelzwaar

Spannende tocht door een buitengewoon oerwoud, waar u geen tropisch dier zult tegenkomen. Het bos ontwikkelt zich al meer dan 10 jaar zonder menselijke ingrepen en prikkelt de nieuwsgierigheid van menig wandelaar, die al uitkijkt naar de volgende keer!
 8,3 km  3:15 h  156 m  156 m

Vaubansteig

Wandeling | middelzwaar

De Vaubansteig van Saarlouis: verwilderde steengroeven, sprookjesachtige bossen, eindeloos opdomende bosranden en de Duivelsburcht als middeleeuwse topattractie.
 12,2 km  3:35 h  263 m  263 m

Vijfmerentocht (5-Weiher-Tour)

Wandeling | middelzwaar

De Vijfmerentocht gaat over afwisselende paden, door schaduwrijke bossen en open velden. Vijf meren nodigen tot een ontspannende rustpauze om de unieke flora en fauna te observeren. Historische bouwwerken langs de weg geven de wandeling een cultureel tintje.
 11,8 km  4:15 h  148 m  148 m

Villa Borg Trail

Wandeling | gemakkelijk

'Een lichte wind beroert de kruinen van de beuken. Door de bomen kijkt men uit over het frisse groen van de weiden van de Saargau. Het langzame gekabbel van de nog jonge Leuk roept droombeelden op... ook Villa Borg roept in de avondzon een toverachtige schijn op, een fascinerende plek in het grenzeloze drielandenpunt.'
 7,2 km  1:50 h  33 m  33 m

Vooruitzicht

Wandeling | gemakkelijk

Deze korte route van 3,75 km rijgt hoogtepunt na hoogtepunt aan elkaar met het Atrium van Cloef, het struisvogelverblijf of Blumenfels. En bovenal zijn de uitzichten inspirerend: Cloef, Teufelssteinhütte en de Orkelsfels, van waaruit het "weidse uitzicht" over het landschap reikt.
 4 km  1:09 h  82 m  82 m

Wadrill Tafeltour

Wandeling | middelzwaar

Een lekker pittige tocht met steile stijgingen en afdalingen, smalle betoverende paadjes en oerromantische beekdalen. De tocht zit vol met verrassende vergezichten en gaat langs de enige jongvee-alm van het Saarland. De korte omweg naar de ruïne van de burcht Grimburg is beslist de moeite waard.
 12 km  3:25 h  310 m  310 m

Warndt-Wald-Weg

Wandeling | middelzwaar

Deze tocht biedt een gevarieerde reeks van bosrijke landschappen, bosranden, waterplassen, holle wegen en beekdalen. Vanaf de Miesenberg kunt u genieten van fraaie vergezichten. Vanaf het uitzichtpunt over de zandgroeve van Freyming in het oostelijke deel van de tocht is het uitzicht fantastisch.
 16,6 km  4:45 h  314 m  314 m

Weg der Wateren

Wandeling | middelzwaar

U begrijpt de naam Weg der Wateren meteen als u de bruisende bronnen hoort en langs schilderachtige meertjes en idyllische rivieren en beken loopt. De tocht langs het water gaat door romantische landschappen met veel natuurmonumenten en rotspartijen.
 13,1 km  4:30 h  348 m  348 m

Wehinger Viezpfad

Wandeling | pittig

Auf die Höhen des Saargaus oberhalb von Wehingen geht’s an den Hängen des Kewelsberges durch ein Meer von grünen Kalksteinen. Der Krewelsberg bietet weite Aussichten auf den Schwarzwälder Hochwald und das Merziger Becken. Nach dem Abstieg folgen alte Streuobstwiesen, urwüchsige Bachtäler mit sprudelnden klaren Bächen sowie Hohlwege in ausgedehnten Waldgebieten. 

 14,1 km  4:30 h  351 m  351 m

Weiselberg Gipfeltour

Wandeling | middelzwaar

Veel stenen en keien in deze tocht. Een afwisselend heuvellandschap en lichte beukenbossen die altijd voor verrassende uitzichten zorgen. Indrukwekkende rotspartijen, een waterval, een sprookjesboom en nog vele andere natuurlijke eigenaardigheden beloven een goed gevulde wandeltocht.
 15,4 km  4:30 h  365 m  365 m

Wilder Netzbachpfad

Wandeling | middelzwaar

Der Wilde Netzbachpfad bietet eine Sumpflandschaft im Netzbachtal und  vielfältige Waldbilder, die zu jeder Jahreszeit unterschiedliche Vegetationsformen hervorbringen.

Achtung: in einzelnen Abschnitten kann das Begehen der Strecke durch querliegende Bäume im Urwaldgebiet erschwert werden.

 8,7 km  2:20 h  127 m  127 m

Wolfstocht

Wandeling | middelzwaar

Afwisselende bossen met een diep beekdal, een coulissen- en boomgaardlandschap. En ook de wolven in het wereldberoemde wolvenpark zorgen in deze tocht voor ware belevenissen. Vanwege de wolven en de korte afstand is deze tocht ideaal voor gezinnen.
 10,1 km  2:45 h  205 m  205 m

Zon circuit

Wandeling | gemakkelijk

Het 4,5 km lange pad loopt vanaf het toeristeninformatiekantoor bij het stuwmeer door een zacht glooiend landschap met slechts minimale hellingen.  Het grootste deel loopt door open weidelandschappen met prachtige uitzichten. Daarom heeft het pad de naam "Zonneronde" gekregen.
 4,7 km  1:10 h  64 m  64 m

Blijf in contact met het Saarland