Loading...

Indrukwekkend: Recreatieoord Reden - Dino meets Dirndl

Op het terrein van de voormalige groeve Göttelborn ontdekt u de grandioze samensmelting van geschiedenis en toekomst.

Watertuin in recreatiepark Reden
Watertuin in recreatiepark Reden - © Tourismus Zentrale Saarland

10:30 uur: rondleiding door recreatieoord Reden

Een bijzondere rondleiding over het terrein van de voormalige groeve van Reden, ooit de belangrijkste mijn aan de Saar. U beleeft wat er vroeger gebeurde in de groeve van Reden, welk stuk van de mijn nog actief is, wat er op het terrein veranderd is en wat de plannen voor de toekomst zijn. Tijdens de wandeling op de steenberg van Reden geniet u van indrukwekkende uitzichten en fascinerende inzichten in de geschiedenis van de Saarlandse mijnbouw. U ontdekt de loop van een berg die ontstond tijdens de steenkolenmijnbouw en zich ontwikkelde tot een buitengewoon recreatieterrein voor alle leeftijden.
Aan het eind van de rondleiding kunt u een hapje nemen in de Almhut op de berghelling, met een spectaculair uitzicht tot aan de Hunsrück.

Duur: ongeveer 1,5 uur

Rondleiding: € 65 per groep (max. 25 personen)

Een rondleiding door de watertuin is apart te reserveren.

Groepen die van avontuur houden, kunnen vanaf het voorjaar van 2016 hun bezoek aan het recreatieoord Reden combineren met avonturentocht door het spectaculaire nieuwe klimparcours in de stalen stellingen van de voormalige zeverij- en laadhallen over de watertuin.

of

10:30 uur: "Almexpress"

Duur: ongeveer 1,5 uur

Prijs per groep € 199

max. 50 persoonen

12 uur: lunch in Reden

14 uur: GONDWANA – Das Praehistorium® - het concept van de geschiedenis van Aarde en Evolutie

Bij GONDWANA – Das Praehistorium® wordt de geschiedenis van de aarde en de evolutie een belevenis. Ontdek meer dan 4,5 miljard jaar aardgeschiedenis; van de oerknal tot de eerste vormen van leven op de aarde. Wandel door tropische oerwouden, duik de wereld van oerzeeën in vanaf siluurkliffen en bewonder de reuzenlibelles uit het carboon. Ervaar hoe 400 miljoen jaar geleden de eerste dieren en planten de stap van water naar land waagden. In mei 2013 opende GONDWANA – Das Praehistorium® nieuwe attracties. De expositieruimte is uitgebreid tot in totaal 10.000 m². De bezoeker staat een spannende kijk te wachten op de ontwikkeling van primaten en de mens.
Beleef in Fase 2 de 12 compleet nieuwe themawerelden met het daarbij behorende hoogtepunt: de tot nu toe grootste animatronische dinoshow ter wereld. GONDWANA – Das Praehistorium® heeft er een nieuwe attractie bij: de 100 ton zware reuzenhaai 'Megalodon', indertijd de schrik van de oerzee, laat zich nu bewonderen door bezoekers. U staat oog in oog met de grootste haai in zijn soort. Alleen een glazen plaat scheidt u van de 18 meter grote killer die 5 miljoen jaar geleden leefde.

Contact

Tourismus Zentrale Saarland

Franz-Josef-Röder-Straße 17
66119 Saarbrücken

Telefon +49 (0) 681 92720-0
gruppenservice@tz-s.de

Blijf in contact met het Saarland