Loading...
© Marcus Gloger

Bedevaart op de Jakobsweg of op de Wendelinusroute

Ga op bedevaart langs de eerste culturele route van Europa of geniet van rust en ontspanning in het natuurpark Hunsrück op de Wendelinusbedevaartroute.

Jakobswegschilder im Saarland
Jakobswegschilder im Saarland - © Tourismus Zentrale Saarland

Jacobsweg

Onderweg zijn - Pauzeren - Ontdekken - Nieuwe wegen inslaan - Vrede sluiten
Een Europees modelproject langs de paden van de St. Jacobus pelgrims zet (tekens) van de weg!
In de Middeleeuwen oriënteerden pelgrims op de Jakobsroute zich in de richting van Santiago de Compostela door het mooie spoor van sterren op de Melkweg te volgen, dat aan de nachtelijke hemel in de richting van Spanje wijst. Het Europese modelproject "Sternenweg/Chemin des étoiles", ontwikkeld in Saarland, verwijst hier symbolisch naar en nodigt uit om sporen te zoeken en op "vredespelgrimage" te gaan in een veelzijdige grote regio in het hart van Europa. Langs de 16 routes van de Jakobsroute, die van de oude bisdommen Mainz, Worms en Speyer via het Saarland naar Metz kronkelen, zijn meer dan 350 getuigenissen van middeleeuwse bouwcultuur en kunst opgetekend. Versierd met een stenen jakobsschelp, herinneren deze edelstenen aan de middeleeuwse pelgrims van Sint-Jakob die ooit door dit oude cultuurlandschap reisden en de wortels van Europa inspireerden. Pelgrim info met interactieve kaart: www.sternenweg.net

Wendelinus Bedevaartpad

De Wendelinus-rondweg is een van de vier pelgrimsroutes die door het Sankt Wendeler Land in het natuurpark Saar-Hunsrück lopen.

10 uur: Rondleiding door de Wendelinusbasiliek

Rondleiding door de basiliek, een van de mooiste laatgotische hallenkerken in West-Duitsland. De stenen preekstoel en het hoge graf met de beenderen van St. Wendelinus zijn bezienswaardig.

10.45 uur: Wandeling op de Wendelinus-rondweg

U verlaat nu de middeleeuwse stad en wandelt over de Wendelinus-rondweg, een van de vier bedevaartsroutes in het Sankt Wendeler Land. Bezinningspanelen met teksten over het thema "Weg" moedigen aan om telkens weer stil te staan en na te denken. Langs de idyllische Wendelinuskapel, waar volgens de legende ooit de kluizenaarshut stond, leidt de route naar het missiehuis van de missionarissen van Steyl en tenslotte naar Wendelinushof.

12.15 uur: Pelgrimsrust op Wendelinushof

Verfrissing met een rustiek Wendelinusbord of Paterhofsalade.
De aangrenzende boerderijwinkel biedt een gevarieerd aanbod van op de boerderij gemaakte streekproducten. De regionale keuken biedt ook een ruime keuze aan vegetarische en volkorengerechten.

14.00 uur: Rondleiding op de boerderij Wendelinushof.

15.00 uur: Wandeling naar Sankt Wendel

Tijdens de wandeling terug naar Sankt Wendel kunt u genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en het gevarieerde heuvellandschap van het Sankt Wendeler Land.
Terugkeer ca. 4 uur
Duur: ongeveer 6 uur
Afstand: 8 km
Prijs: op aanvraag
Groepsgrootte: max. 25 personen per groep
Opmerking: Vergeet niet wandelschoenen en regenbescherming mee te nemen.

Contact

Tourismus Zentrale Saarland

Trierer Str. 10

66111 Saarbrücken

+49 (0) 681 92720-0
gruppenservice@tz-s.de

Blijf in contact met het Saarland