Loading...
© Marcus Gloger

Wolven, ezels en alpaca's

Beestachtig goed: wolvenpark in Merzig, alpaca's in Saarbrücken en ezels in de regio Bliesgau

Alpakas
Alpakas - © Saar-Alpaka

Bezoek aan het wolvenpark in Merzig met rondleiding door wolvenexpert Tatjana Schneider

In het wolvenpark Merzig zorgen de internationaal vermaarde wolvenexpert Tatjana Schneider en haar team samen met Erika Freund voor verschillende roedels Europese en Canadese wolven en Arctische en Timber wolven. Het was wijlen Werner Freund (†09.02.2014) die - na eeuwen van vervolging van de dieren als kwade wezens en vijanden van de mens - de relatie tussen mens en wolf kon verbeteren door zijn gedragsonderzoek. Als roedelleider verwierf de wolvenman en "vriend" van de wolven een bijzondere positie als onderdeel van de roedel, waardoor hij bijzondere inzichten kreeg in de aard van de dieren. Tatjana Schneider zet deze erfenis in zijn geest voort, want er valt nog veel te leren over deze prachtige dieren. De interactie tussen mens en wolf is een bijzondere ervaring voor elke bezoeker.
Toegang: gratis
Openingstijden:

  • het hele jaar door 9.00 - 17.00 uur.

Duur: ongeveer 1,5 uur
Kosten: voor rondleidingen op aanvraag

Wandelen met alpaca's en lama's

We beginnen met een rondleiding over onze alpacaboerderij, waar u onze dieren leert kennen. Tijdens een wandeling naar onze kudde merries kunt u deze zachte en fascinerende dieren van dichtbij meemaken. U zult veel leren over de levenswijze, de natuur en het fokken van onze Zuid-Amerikaanse vrienden. Maak kennis met de fijne wol en de afzonderlijke werkstappen van de ruwe wol tot het gesponnen product. Maak daarna een ontspannende wandeling met onze hengsten in het prachtige Stiftswald. Laat je gaan in het rustige tempo van de alpaca's en ontdek het bos vanuit een nieuw perspectief. Vertraag uw dagelijks leven en laat de rust van de dieren op u inwerken.
Duur: ongeveer 3 uur
Kosten: 225,- € Grotere groepen op aanvraag

Over heuvel en dal - ezelwandeling

Voor alle ezelliefhebbers, of zij die er een willen worden! Je leert onze ezels kennen, verzorgt en borstelt ze. Daarna maken we een wandeling (twee mensen leiden elk een ezel) en passen ons aan aan het rustige tempo van de ezels. We genieten van de natuur en krijgen wat frisse lucht en misschien een paar stralen ochtendzon. Maar een wandeling zorgt ook voor een goed humeur op saaie dagen! Laat u besmetten door de kalmte van de ezels en begin de dag met een ontspannen ezelontmoeting.
Duur: ongeveer 3 uur
Prijs: 29,- € per persoon, inclusief appelsap spritzer, bruisend water, koffie, snack
Maximaal 20 personen per groep, grotere groepen op aanvraag.

Contact

Tourismus Zentrale Saarland

Trierer Str. 10
66111 Saarbrücken

+49 (0) 681 92720-0
gruppenservice@tz-s.de

Blijf in contact met het Saarland