Loading...

Wandelen

Of het om een weekend of een langere reis gaat, onze wandelarrangementen bieden uiteenlopende mogelijkheden om u van een onbezorgde reis te laten genieten.

Saar-Hunsrück-Steig: van de Moezel naar de Saarbocht

Een fraaie tocht vanwege de vele landschappen: wijn-rivierlandschappen langs Saar en Moezel wedijveren met de bosrijke heuvelruggen en bergkammen van het middelgebergte de Hunsrück. 

vanaf 219,00 €
Grenzüberschreitendes Radfahren entlang der Kanäle

Saarland: fietsland, wandelland

Ontdek het Saarland actief: wandelen door indrukwekkende landschappen, ongerepte bossen verkennen, fietsen met je neus in de wind op duidelijk gemarkeerde fietspaden… We helpen je niet alleen bij het plannen van je tocht, maar zorgen ook dat je behalve het fietsen ook aan ontspanning en een lekker maal toekomt.

"Ausgezeichnet" Wandern - Biosphäre Bliesgau

Individuelles Angebot mit 2 Übernachtungen, Frühstück, regionalem Picknick auf der Wanderung und umfangreichem Kartenmaterial lädt zum Wandern auf unseren ausgezeichneten Premiumwegen ein.

Genießen Sie eine abwechslungsreiche Landschaft aus artenreichen Orchideenwiesen, wertvollen Buchenwäldern, ausgedehnten Streuobstwiesen und einer ausdrucksvollen Auenlandschaft, die zum Entdecken einlädt. Tanken Sie auf den zertifizierten Premium-Wanderwegen neue Energie! Als Highlight erwartet Sie bei einer Wanderung ein regionales Picknick. Auf Wunsch werden Sie zum Ausgangspunkt Ihrer Wanderungen gefahren und wieder abgeholt.

vanaf 185,00 €
Chapeau Noir 2021

3 Tage Radeln und Wandern - Hotel Chapeau Noir***

Rund um unser schönes Hotel mit Restaurant und Biergarten erwarten Sie gleich 4 Traumschleifen. Steigen Sie zb. auf den Litermont und genießen die herrliche Aussicht über das Saarlouiser Tal. Als zertifizierter Qualitätsgastgeber von Wanderbares Deutschland liegt uns Ihr Wohlergehen am herzen, weshalb wir auch ein Hygienekonzept nach geltenden Richtliniern erarbeitet haben.

Ab 153,00 €

Aktiv im Saarland, SMARTY Hotel Euler

SMARTY Hotel Euler Homburg (Saar) ist deine moderne Destination im Herzen der Kreis- und Universitätsstadt Homburg (Saar). Bei uns bist du immer richtig, egal, ob mit dem eBike, Fahrrad oder Motorrad unterwegs. Dezent, sympathisch, am Puls der Zeit. Durch seine ideale Lage direkt auf dem Saarland-Radweg und der guten Anbindung an die umliegenden Naherholungsgebiete des Saarpfalz-Kreises ist es eines der beliebtesten Unterkünfte für Fahrradfahrer, Wanderer und Aktivurlauber.

Das SMARTY Hotel Euler Homburg (Saar) ist ein vom ADFC zertifiziertes Bett + Bike Hotel und ist ideal für Gruppen- sowie Individualreisende. Das Hotel ist auch für Wanderer aufgrund seiner perfekten Lage in der Nähe der Schlossberghöhlen und der Festung Homburg die erste Wahl.

Erlebe die üppige Natur und die malerischen Landschaften rund um unser Hotel in Homburg (Saar). Entdecke den Saarpfalz-Kreis und das schöne Saarland auf einer Wanderung, mit dem Fahrrad, eBike oder dem Motorrad. Wenn du auf dem Saarland-Radweg unterwegs bist, mache einen Zwischenstopp im SMARTY Hotel Homburg (Saar) und schöpfe Kraft für die nächste Etappe.

Radfahrer und Wanderer starten mit dem beliebten Vitalfrühstück vom Buffet in den Tag. Das reichhaltige Frühstücksbuffet ist die ideale Stärkung vor einer erlebnisreichen Radtour oder Wanderung.

vanaf 128,00 €

Op pelgrimstocht in het biosfeerreservaat van de Bliesgau

Ontdek in Zuidwest-Duitsland al wandelend de fraaie landschappen van het UNESCO-biosfeerreservaat van de Bliesgau! Vergezichten, mooie bossen, rotspartijen, groene boomgaarden, het biosfeerreservaat van de Bliesgau is een paradijs voor wandelaars! 

In de voetsporen van de Santiago-gangers

De mythische, toverachtige Jacobspaden leiden allemaal naar hetzelfde punt: het grafmonument van de apostel Jacobus in Santiago de Compostella. Inmiddels meer dan duizend jaar bewandelen pelgrims en reizigers uit alle hoeken van de aardbol deze Europese paden. Dit indrukwekkende Europese netwerk staat op de lijst voor immaterieel werelderfgoed van de UNESCO. Tussen Speyer en Metz is een tot dusver ongemarkeerd traject op het Jacobspad van Hornbach naar Metz bewegwijzerd door toedoen van de Saarpfalz-Kreis, de regio Saarbrücken en de Franse regio Lorraine.

vanaf 185,00 €

3 dagen fietsen en wandelen - Hotel Chapeau Noir***

Rondom ons fijne hotel-restaurant met buitencafé liggen maar liefst vier Traumschleifen. Klim bijvoorbeeld naar de Litermont en geniet van het prachtige uitzicht over de vallei van Saarlouis. Als erkend kwaliteitshotel van Wanderbares Deutschland is het welzijn van onze gasten voor ons een prioriteit. We houden ons dus strikt aan de geldende gezondheidsmaatregelen.

vanaf 153,00 €

Saarschleife Tafeltour Special - Landhotel Saarschleife****

Ontdek al wandelend het symbool van het Saarland: de Saarschleife, een vrijwel cirkelvormige bocht in de Saar. Lunchpakketten in de rugzak, wandelkaart binnen handbereik, en dan vlak na Mettlach het pad op dat naar het pontje gaat om de andere oever van de Saar te bereiken. Van hieraf gaat het bergop, met als beloning voor de moeite het adembenemende uitzicht vanaf Cloef. Na de wandeling wordt u heerlijk verwend in het hotel van Michael Buchna met verse streekgerechten en liefde voor details.

vanaf 210,00 €

Smikkel- en ontdekkingsdagen - Parkhotel Weiskirchen***

Midden in het natuurpark Saar-Hunsrück, een van de fraaiste middelgebergtes van Duitsland, beginnen een aantal premiumwandelpaden op de drempel van Parkhotel Weiskirchen. Na je dagje uit duik je ons Vitalis wellnesscentrum van 2.500 m² in, binnen en buiten, voorzien van een sportbad van 25 meter, een massagepool en sauna's.

vanaf 159,00 €

Bosuilen & wateridylle - Seezeitlodge Hotel & Spa...

Een flink portie Seezeit met fraaie vergezichten en veel vrijheid. Lichaam en geest tanken ongestoord bij in harmonie met de natuur. Laat je verwennen op wellness & gastronomie. Een veelbelovend arrangement!

vanaf 1.119,00 €

Merker's Premiumwandeldagen - Merker's Bostal-Hotel***

Een en al plezier! Wandelen op uitgelezen premiumpaden is een intensieve belevenis in de natuur, waar het aan zuivere lucht en rust niet ontbreekt. 

Geniet van de prachtige vergezichten en de parels langs het Tiefenbachpad bij Sankt Wendel die steeds weer voor nieuwe verrassingen zorgen. Onuitwisbare herinneringen op de Wieselberg-Gipfeltour bij Oberkirchen, die in de ware zin van het woord 'steenrijk' is vanwege de vele rotsformaties, zoals de Stenenzee en de Stenenkast. Het Berenpad bij Nohfelden is een en al ongerepte natuur. En om de dag vol belevenissen aangenaam te eindigen, staat je een verrukkelijke maaltijd te wachten.

vanaf 211,00 €

Blijf in contact met het Saarland