Loading...

"Sonntags ans Schloss"

Van juni tot september

Sinds 1989 is de tuin van het slot van Saarbrücken van juni tot september het trefpunt voor jong en oud in het kader van de Sonntags ans Schloß.

Op tien zondagen presenteert deze evenementenreeks 's ochtends blues en 's avonds akoestische muziek van het genre singer/songwriter. Ook de kleintjes komen aan hun trekken: de kinderen krijgen toneel, clowns, muziek, goochelarijen en rondleidingen met het spook van het slot om hun verbeelding te stimuleren.

 

Sonntags ans Schloß - Matinee

De matinees beginnen om 11 uur en staan sinds 1995 in het teken van de blues. Hoogtepunten uit voorgaande jaren waren onder meer WellBad uit Hamburg, de Lisa Lystam Family Band uit Zweden, Bad Temper Joe, Honey Creek, enz.

Sonntags ans Schloß - Soiree

De soirees beginnen om 18 uur en hebben elk jaar nieuwe verrassingen in petto: rock & pop uit het singer/songwriter-genre of uit de akoestische hoek, crossover uit de alternatieve hoek, folk, gypsy, polka, Balkan-pop... Er is voor ieder wat wils. Hoogtepunten uit voorgaande jaren waren onder meer Bukahara uit Berlijn/Keulen, Kummerbuben uit Zwitserland, The Wake Woods...

Sonntags ans Schloß - Kids

Het kinderprogramma om 15 uur heeft ook elk jaar nieuwe verrassingen: klassiekers uit de sprookjeswereld, meedoe-toneel, goochelshows, poppenkast, improvisatietoneel... kortom, alles wat een kinderhart (maar ook dat van volwassenen!) sneller doet kloppen.

Gratis toegang tot de diverse evenementen.

Blijf in contact met het Saarland