Loading...
© Mike Corey

Romeinse Villa Borg

Via een luxe, indrukwekkende villa met functionerend bad, een taverne met Romeinse keuken en diverse tuinen ervaart u de Romeinse way of life.

Niet ver van de Duits-Luxemburgse grens toont deze gereconstrueerde Romeinse villa hoe de rijken zo'n tweeduizend jaar geleden leefden.

Wellness in de oudheid

Behalve een woning met een archeologisch museum, verscheidene boerderijgebouwen en een poorthuis herbergt deze landelijke villa een echt functionerend Romeins badhuis. Via dit origineel raadt u gemakkelijk de belangrijke plaats die het badwezen in de Romeinse cultuur innam.

Romeins eten

In de Taverne worden Romeinse dranken en gerechten volgens de overleverde, originele recepten van de fijnproever Marcus Gavius Apicius bereid en geserveerd. Een groot deel van de gebruikte kruiden komt uit de eigen kruidentuin. Al met al omvat het landgoed zes tuinen die naar historisch voorbeeld aangelegd zijn: de binnenhoftuin, de kruidentuin, het rosarium en een fruit-, groente- en bloementuin.

Evenement: Romeinse dagen

In het eerste weekend van augustus slaan Romeinse legioensoldaten, handels- en ambachtslieden hun kampement op rondom de villa om het leven in de oudheid te presenteren. De spectaculaire gladiatorengevechten vormen het hoogtepunt van dit evenement.

Volwassene5,- €
Korting voor scholieren en studenten4,- €
Kind (7-14 jr.)2,- €
Gezin (2 volw. + kinderen tot 14 jr.)10,- €

Gratis toegang met de Saarland Card

maandag gesloten
dinsdag 10:00 - 18:00 April bis Oktober
woensdag 10:00 - 18:00 April bis Oktober
donderdag 10:00 - 18:00 April bis Oktober
vrijdag 10:00 - 18:00 April bis Oktober
vrijdagz 10:00 - 18:00 April bis Oktober
zondag 10:00 - 18:00 April bis Oktober
01.12.2020 tot 31.01.2021

Kaart

Geef hier uw startadres in

Vul de vertrekplaats in. Voor een nauwkeurige berekening van de afstand kunt u ook de straat en het huisnummer invullen.

Blijf in contact met het Saarland