Loading...

Natuurpark Saar-Hunsrück

Uniek natuur- en cultuurlandschap

Sinnesbank mit Aussicht über das Saarland
Sinnesbank mit Aussicht über das Saarland - © Eike Dubois

Het Natuurpark Saar-Hunsrück heeft uitgestrekte bossen, veelsoortige weiden, open akkers, typische rotspartijen en talrijke beek- en rivierdalen. Het natuurpark strekt zich uit over het noordelijke stuk van het Saarland eb het zuidwesten van de Rijnland-Palts, van de hoogten van de Hunsrück tot de in zonlicht badende wijnhellingen langs Moezel, Saar Ruwer en Nahe.

In het Natuurpark Saar-Hunsrück leven een groot aantal inheemse dieren: herten, reeën, wilde zwijnen, marters, bevers, vossen, dassen en vleermuizen. Ook de zeldzaam geworden wilde katten zijn in Natuurpark Saar-Hunsrück ruim vertegenwoordigd. Verder huisvest het park veel zeldzame en belangrijke vogelsoorten, waarvan 29 van de rode lijst. Niet alleen wandelaars en andere natuurliefhebbers voelen zich hier fijn: na een vrijwel totale uitroeiing is de bever goed ingeburgerd in het hele natuurpark.

Actief in Natuurpark Saar-Hunsrück

Dit aantrekkelijke natuur- en cultuurlandschap heeft voor ieder wat wils. Op de 184 kilometer lange Saar-Hunsrück-Steig, een van de mooiste langeafstandspaden in Duitsland, komen wandelaars ruim aan hun trekken. Voor liefhebbers van actieve vakanties zijn het hele jaar door diverse arrangementen beschikbaar, zoals paardrijden en verschillende watersporten op rivieren en meren. Toeristische themaroutes zoals de Eikenloofroute en de Viezstraße geven inzicht in de gebruiken en ambachten van het natuurpark en gaan langs natuurlijke bijzonderheden en cultuurhistorische bezienswaardigheden. Ook bijzonder is een bezoek aan Wolfspark Werner Freund in Merzig, waar elke eerste zondag van de maand een gratis rondleiding in het Duits aangeboden wordt.

Contact

Naturpark Saar-Hunsrück e.V.

Trierer Str. 51
54411 Hermeskeil

Telefon +49 (0) 6503 / 92 14-0
 Telefax +49 (0) 6503 / 92 14-14

info@naturpark.org
www.naturpark.org

Unterwegs im Naturpark Saar-Hunsrück

Boomtoppenpad Saarschleife

Baumwipfelpfad

Mettlach

Romeinse Villa Borg

Archeologische plaats

Perl

Blijf in contact met het Saarland