Loading...
© Mike Corey

Steden

Stijlvolle steden met een historische of moderne flair om heerlijk te slenteren, shoppen, genieten…

Saarbrücken

Saarbrücken is een stad met veel verhalen. De oorlog en de bouwstijl uit de jaren 50 en 60 hebben een stempel op de stad gedrukt. Het resultaat is een broze schoonheid, met hoeken en gaten, hart en karakter.

Saarlouis

In het wilde westen had Saarlouis de bondshoofdstad Saarbrücken waarschijnlijk uitgedaagd voor een duel. In het hart van de inwoners is Saarlouis stiekem de hoofdstad van het Saarland.

Merzig

Dit is zeker een van de meest interessante steden van het Saarland: van bloemenkunst tot wolvengehuil, in Merzig gebeurt van alles.

Mettlach

Enerzijds idyllisch aan de Saar, anderzijds een openluchtmuseum, Mettlach heeft meerdere gezichten.

St. Wendel

Een populaire heilige, een charmante adellijke dame en een geëngageerde burgemeester hebben dit gemoedelijke stadje in het hoorden van het Saarland zijn aanzien gegeven.

Neunkirchen/Saar

Het is bijna niet te geloven dat hier dertig jaar geleden midden in de stad een smelterij stond te kreunen en te stampen die aan duizenden mensen werk verschafte.

Homburg

Aan dit gemoedelijke districtsstadje is vandaag nauwelijks nog te zien dat het ooit een verdedigingsstad van Zonnekoning Lodewijk XIV was.

Ottweiler

Bloeiende tuinen en historische gebouwen geven charme aan dit stadje. Laat u meevoeren door een wereld van geuren en bewonder de barokke bouwwerken.

Blieskastel

Barokke residentiestad met veel charme

Blijf in contact met het Saarland