Loading...

Blieskastel

Barokke residentiestad met veel charme

Blieskastel, in het hart van het biosfeerreservaat en met zijn barokke binnenstad, is een klein residentiestadje met veel charme en sinds kort ook Slow Citta. Gravin Marianne von der Leyen, die in de 18e eeuw in Blieskastel woonde, is verantwoordelijk voor dit toverachtige erfgoed. Laat uw ziel de vrije loop en maak er een dagje van!

Een bijzonder evenement is een kijkje in het barokke decor van Blieskastel tijdens een rondleiding met gravin Marianne von der Leyen. Een gids in historische kledij leidt u door de steegjes in de oude binnenstad. Het middelpunt van dit barokke juweel is de met platanen omringde paradeplaats en het historische stadhuis. Niet ver hiervandaan ligt het oude marktplein met de Napoleonbronnen. Van hieruit bereikt u via de Pfarrgasse de Schlossbergstraße met indrukwekkende herenhuizen. Aan het hogere eind van de straat staat het barokke pronkstuk van Blieskastel: de in 1778 ingewijde slotkerk. Hier vlak in de buurt ligt de Orangerie met een fraaie baroktuin. Op enkele minuten lopen bereikt u het bedevaartsklooster met de Heilige Kruiskapel en de Piëta. Via een trap bent u terug in de stad. Een bezoek aan het Klokkenmuseum is een leuke afsluiter.

De 5.000 jaar oude menhir de Gollenstein, symbool van de stad, behoort tot de oudste monumenten van Duitsland. Deze 7 meter hoge menhir is de grootste in Midden-Europa.

De zomerresidentie van de familie Von der Leyen stond bij de Würzbacher Weiher. Van dit ooit schitterende lustoord zijn alleen nog de Annahof, een voormalig boerderij en de zogenaamde 'Rote Bau' over. Talloze restaurants en cafés nodigen na een wandeling rond het meer tot een smulpauze.

Midden in de Bliesgau staat in het dorpje Böckweiler de meer dan duizend jaar oude Stefanuskerk.

Een echte aanrader voor fietsers en skeelers is het Bliestalpad, een route over een voormalige spoorlijn dwars door het dal van de Blies. Dit pad van 17 kilometer is lekker vlak en onderweg komt u langs talloze gezellige tentjes en cafeetjes. In noordelijke richting bereikt u Homburg via het Glan-Blies-pad. Gaat u via dit pad naar het zuiden dan belandt u in het Franse Sarreguemines.

Stephanuskirche

Blieskastel

Eine "Dreikonchenkirche" aus dem 11. Jh., die wiederum auf den Fundamenten einer karolingischen Basilika aus dem 9. Jh. entstand.

Details

Gollenstein

Blieskastel

Der Gollenstein ist ein aus der jüngeren Steinzeit stammender Monolith.

Details
loader
Menu

Adres

Verkehrsamt Blieskastel

Haus des Bürgers, Luitpoldplatz 5
66440
 Blieskastel

Telefoon +49 (0) 68 42 / 9 26 13 14

Fax +49 (0) 68 42 / 9 26 23 01
Verkehrsamt@Blieskastel.de
Website

Blijf in contact met het Saarland