Loading...

Family Trails

Onderwerp de natuur aan een diepgaand onderzoek tijdens tochten in de zuivere lucht door onze fraaie landschappen!

Nahebronnenpad in Selbach

Wandeling | gemakkelijk

De tocht gaat afwisselend door bossen en door open weiden. De vergezichten zijn naar alle kanten even fraai. Ook de kleine dalen met beken zijn aangenaam. Er zijn meer rustplaatsen dan gemiddeld, en bovendien op de juiste plekken. De afstanden zijn zo uitgerekend dat ook gezinnen met kleine kinderen genoeg rustplaatsen tegenkomen onderweg.
 5,5 km  1:35 h  82 m  82 m

Villa Borg Trail

Wandeling | gemakkelijk

'Een lichte wind beroert de kruinen van de beuken. Door de bomen kijkt men uit over het frisse groen van de weiden van de Saargau. Het langzame gekabbel van de nog jonge Leuk roept droombeelden op... ook Villa Borg roept in de avondzon een toverachtige schijn op, een fascinerende plek in het grenzeloze drielandenpunt.'
 7,2 km  1:50 h  33 m  33 m

Tuin- & wellnessronde

Wandeling | gemakkelijk

De Tuin- & wellnessronde is een gemakkelijke, gezinsvriendelijke wandeling bij het stuwmeer van Losheim. Fraaie paden met veel rustplekken en een kneipppark met blotevoetenpad. Bij het start- en eindpunt kan de ronde uitgebreid worden met een bezoek aan de 'SeeGarten' van 5 hectaren.
 6,3 km  2:00 h  87 m  87 m

Reden Panoramaweg

Themaweg | middelzwaar

Het Reden Panorama Trail begint op de parkeerplaats tegenover het kolenmijnhuis in Reden en biedt indrukwekkende uitzichten vanaf de terril tot aan de heuvels van de Hunsrück.
 6 km  1:43 h  105 m  105 m

Traumschleifchen Wildekattenpad van Weiskirchen

Wandeling | gemakkelijk

Traumschleifchen sind Premium-Spazier-Wanderwege, Rundwege mit kurzen Distanzen und wenig Höhenmetern.

 4,7 km  1:20 h  97 m  96 m

Overzicht

Deze route, die zelfs maar 2,8 km lang is, noemt naast de Cloef ook de "kleine Cloef" als uitkijkpunt. De geheime tuin van het kuurcentrum is een ander hoogtepunt, net als de "Höhe 400". Vanaf hier kun je genieten van het "overzicht" over het kuurpark.
 3 km  0:50 h  94 m  93 m

Almgeluk

Wandeling | gemakkelijk

De Almtocht gaat vanaf de Hochwaldalm het dal van de Wadrill in. Vanaf de romantische Wadrillbach en het dal van de Lautenbach wordt er even flink geklommen. De moedige wandelaar wordt beloond met prachtige vergezichten en een gezellig cafeetje op de alm.
 6,5 km  1:45 h  193 m  193 m

Blijf in contact met het Saarland