Loading...

We zijn verliefd...

We zijn verliefd...

op de Saarschleife!

De Saarschleife is de mooiste rivierbocht in Duitsland en heeft veel fans. Elfi en Gerhard hebben door de jaren heen in hun wandelingen een hartstochtelijke band ontwikkeld met de Saarschleife. Ze raken er nooit op uitgekeken, Elfi en Gerhard, in tegendeel: de Saarschleife wordt er alleen maar mooier op!

Het uitzicht is adembenemend!

Maakt niet uit van welke kant je de Saarschleife benadert, de bocht weet hoe hij de spanning moet opbouwen! Het mooie gemengde bos komt heel normaal over en verspert het uitzicht, en dan... gaat het doek op: OHHHH! Pas op het laatste nippertje gaat er een wereld open! Een schitterend uitzicht dat nooit verveelt!

En waar is de burcht?

Afhankelijk van het jaargetijde is dit zoekplaatje makkelijk of juist moeilijk. Voor degenen die voor het eerst de Saarschleife bezoeken, kan het in de zomer een uitdaging zijn. Je zoekt naar de burcht Montclair op de bergrug die de Saarschleife zo teder omsluit.

En het pontje!

Daar issie! Zo klein van bovenaf. Je hebt er een local voor nodig om het kleine pontje Welles vanaf het uitzichtpunt te zien. De pont vervoert alleen wandelaars en fietsers van de ene naar de andere oever. Wil je oversteken? Trek aan de bel op de aanlegsteiger! Waar vind je dat nog zo?

De mooiste wandeltocht bij de Saarschleife

is de Saarschleife Tafeltour. Elfi en Gerhard zijn gek op deze wandeltocht in de Saarschleife, het Eichenniederwald, het Steinbachtal, de pauze in Mettlach met een lekker stuk taart en een kop koffie en de verkwikkende boslucht.

Blijf in contact met het Saarland