Loading...

Mettlach

Enerzijds idyllisch aan de Saar, anderzijds een openluchtmuseum, Mettlach heeft meerdere gezichten.

Mettlach internationaal

Hoewel Mettlach een overzichtelijke plaats is, geniet de stad op internationaal niveau waarschijnlijk meer bekendheid dan Saarbrücken. In Mettlach liggen namelijk twee bijzondere trekpleisters van het Saarland: de international Villeroy & Boch, wiens topklasseproducten tot in de verste hoeken van de wereld te vinden zijn. En dan natuurlijk het symbool van het Saarland: de Saarschleife, die cirkelvormige bocht in de Saar.

Een zegening van de natuur

De natuur heeft hier voor een fenomeen gezorgd dat zijn gelijke nog niet kent. Per boot, fiets of te voet ontdekt u de Saarschleife. Een duidelijk overzicht van de bocht krijgt u vanaf het uitzichtpunt Cloef in Orscholz.

Te zien en te doen

Cultuur en shopping, natuur en historische erfenis, Mettlach is van alle markten thuis waar het om recreatie gaat.

Te zien in Mettlach

Documentatiecentrum Villeroy & Boch, de oude abdij en het museumcafé
In de schitterende oude barokabdij van Mettlach komen 260 jaren Villeroy & Boch tot leven: Keravision met film, de geschiedenis van de tafelkunst, aardewerkmuseum, informatiecentrum over bad, keuken, tegels en wellness, parklandschap met aardgeest van André Heller. Het museumcafé is helemaal opgetrokken in de stijl van de beroemde Melkfabriek van Dresden en verwacht u voor een hapje of drankje. Laat u meeslepen in de successtory van een echte dynastie.

Saarschleife en de burcht Montclair

Vanaf het uitzichtpunt Cloef hebt u een schitterend zicht op het mooiste panorama dat het Saarland te bieden heeft: de Saarschleife. Het steeds veranderende licht- en kleurspel op elk moment van de dag en in elk seizoen is een verrukking op zich. De Saarschleife wordt overheerst door de gerestaureerde ruïne van de burcht Montclair uit het jaar 1439.

Uitstapjes in de omgeving

Tuinen zonder Grenzen

Een prachtige boerentuin in Tünsdorf met fruitbomen, groente- en bloembedden, een Romeinse kruidentuin rond de nabootsing van een Gallo-Romeinse villa in Perl-Borg die in de bijbehorende taverne geproefd kunnen worden. Om het Kasteel Berg ligt een cirkelvormige renaissancetuin. In het centrum van Perl en in het aan de andere oever van de Moezel liggende Schengen in Luxemburg zijn twee klassieke tuinen te bezichtigen: een baroktuin en een kloostertuin.

Stenen op de grens

Wandelaars, joggers, fietsers en de boeren hebben ze geadopteerd: rond 30 enorme beelden uit steen, die door beeldhouwers van over de hele wereld in de laatste twintig jaar tussen Launstroff in Lorraine en Merzig-Wellingen in het schilderachtige landschap op de Frans-Duitse grens zijn geplaatst.

Burcht Montclair

Mettlach

Burcht Montclair troont ongeveer 290 meter boven de Saar uit op een van de door de Saarmeander omsloten bergruggen.

Details

Saarschleife

Mettlach

Aanschouw dit natuurwonder, een puur product van de kracht van water!

Details

Villeroy & Boch

Mettlach

Achter de barokgevel van de voormalige benedictijner abdij in Mettlach schuilt vandaag de zetel van de lifestylemakers Villeroy & Boch met een museum dat de 260-jarige geschiedenis van aardewerk en onderneming weergeeft: Keravision, aardewerkmuseum en museumcafé anno 1892 vertellen het verhaal van een dynastie op zich.

Details
loader
Menu

Adres

Saarschleife Touristik

Freiherr-vom-Stein-Straße 64
66693
 Mettlach

Telefoon +49 (0)6864 / 83 34

Website

Blijf in contact met het Saarland