Loading...

Voel je je grenzeloos? Klik hier!

Het grenzeloze fietsland

Gewoon ontspannen fietsen of juist flink doortrappen: het Saarland heeft fietspaden voor elk profiel. Pittige kuitenbijters in de heuvels van de Saargau, vlakke tochten in rivierdalen en langs meren, grensoverschrijdende tochten naar Frankrijk en Luxemburg, en al fietsend ontdek je een bijzondere cultuur en een unieke natuur. De gecertificeerde, goed bewegwijzerde routes hebben voor elke fietsband en lichamelijke conditie een passende tocht.

GRENZELOZE FIETSTOCHTEN

Eerst hoor je nog overal "Tach", even doortrappen en het is "Bonjour" wat de klok slaat! De grensoverschrijdende wegen maken het fietsen in het Saarland zo bijzonder. Onderweg is het een en al cultuur, smullen en natuur en je merkt vaak niet eens dat je de grens over bent.

Saarland-Fietstocht

Eenmaal rond de hele federale staat!

Highlights

De Saarland-Radweg van 350 kilometer is een afwisselende fietstocht met onderweg fietsvriendelijke accommodatieverstrekkers, fraaie bezienswaardigheden en een indrukwekkende natuur. Je fietst vanuit Saarbrücken langs de Blies richting Frankrijk door het schilderachtige biosfeerreservaat van de Bliesgau naar het barokke stadje Blieskastel. Door het groene Ostertal bereik je de Bostalsee en je fietst verder over de Peterberg in het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald. Hier is de natuur zonder meer spectaculair en vind je historische musts zoals de Keltische ringmuur. Daarna gaat de route door het drielandenpunt van Saarland, Lorraine en Luxemburg, langs de Saarschleife - het symbool van het Saarland - en de Franse Vaubanstad Saarlouis. Een omweg naar het UNESCO-werelderfgoed de Völklinger Hütte vlak voordat je weer terug bent in Saarbrücken is zeer de moeite waard.

Blijf in contact met het Saarland