Loading...

Smullen en fietsen in het Saarland

Fietsen door een glooiend heuvellandschap in het gebied waar Frankrijk, Luxemburg en de Rijnland-Palts elkaar raken en genieten van eersteklas maaltijden met geselecteerde wijnen… op deze tocht van zeven dagen door het Saarland ervaart u de veelzijdigheid van een streek met een onbegrensde charme. Een tocht met veel afwisseling door uitgebreide wouden, boomgaarden, wijnheuvels, idyllische rivieren en meren. U wordt na elke fietsdag beloond met een uitmuntend menu en u overnacht in een fietsvriendelijk hotel. Geniet van de Saarlandse streekgerechten of van uitgebreide menu’s voor fijnproevers.

Radfahren im herbstlichen Bliesgau
Radfahren im herbstlichen Bliesgau - © Eike Dubois

De etappes

1e dag: Saarbrücken – Merzig, ca. 47 km
De eerste etappe brengt je van Saarbrücken langs de Saar via Völklingen, Saarlouis en Dillingen naar Merzig, waar je een omweg naar het werelderfgoed van de ijzerfabriek Völklingen, een unieke niet meer gebruikte ijzerfabriek, of naar Saarlouis, de geheime hoofdstad van het Saarland, niet mag missen. Eenmaal aangekomen op je bestemming kun je een bezoek brengen aan het Werner Freund Wolf Park en de Tuin der Zinnen.

2e dag: Merzig – Perl, ca. 63 km
De volgende dag fietst u langs boomgaarden over het Saarland fietspad naar de Saarlandse wijngemeente Perl. Bijzonder de moeite waard is een bezoek aan het Romeinse mozaïek in Nennig en een omweg naar de Romeinse Villa Borg, die u inzicht geeft in de hoge badcultuur van de Romeinen. Mis tijdens je rondreis het herkenningspunt van het Saarland niet en maak een omweg naar de Saarschleife in Mettlach.

3e dag: Perl – Weiskirchen, ca. 60 km
Dit is de langste etappe, dwars door het prachtige heuvellandschap van het Saarland. U kunt deze tocht ook inkorten en de fietsbus van Merzig naar Wiesbaden nemen. Vanaf het vertrekpunt in het wijndorp Perl fietst u langs wijngaarden, unieke landschappen en oude dorpjes richting het Schwarzwälder Hochwald. Eenmaal in het luchtkuuroord Weiskirchen aangekomen, ontspant u zich ’s avonds in het Vitalis Zentrum met een verrukkelijk avondmenu.

4e dag: Weiskirchen – St. Wendel, ca. 58,4 km
Fris en monter rijdt u deze etappe over de Saar-Bostalmeer-Fietsroute door het Natuurpark Saar-Hunsrück naar St. Wendel.

5e dag: St. Wendel – Kirkel, ca. 51 km
Een wat landschappen betreft stimulerende streek met veel uitzichtpunten staat u te wachten op de Saar-Nahe-Toppenfietsroute. Een deel van de tocht gaat over de voormalige Romeinse weg. Het reisdoel is het dorp Kirkel. Het dorp wordt overschaduwd door de ruïnes van de burcht en straalt de middeleeuwen uit. ’s Avonds smult u van een viergangendiner voor fijnproevers met een champagnecocktail.

6e dag: Kirkel – Saarbrücken, ca. 55 km
Deze laatste etappe van Kirkel naar Saarbrücken gaat door de lieflijke Bliesgau. Wilt u gauw nog een stukje Frankrijk meepikken, fiets dan naar Sarreguemines en neem de Saartram naar Saarbrücken.

Inbegrepen

  • 6 overnachtingen in drie- tot viersterrenhotels
  • Ontbijtbuffet
  • 6 diners (voor fijnproevers, voor fietsers, of Saarlandse keuken)
  • Bagagevervoer
  • Uitvoerige kaarten voor de tocht

Extra, op reservering

  • Toerfiets
  • eVelo Saarland (elektrofiets)

Boekingsinformatie:
Het arrangement geldt in principe voor twee personen. U kunt deze tocht ook in kleinere stukken reserveren. Neem gerust contact met ons op voor nadere informatie!

Profiel van de tocht: U kunt zowel vlakke trajecten langs de Saar, de Moezel en de Blies als pittigere stukken door het wijngebied en het Scharzwälder Hochwald verwachten. Een normale lichaamsconditie is voor deze tocht voldoende.
Totale afstand: 320 km

Blijf in contact met het Saarland