Loading...

Saarbrücken

Saarbrücken is een stad met veel verhalen. De oorlog en de bouwstijl uit de jaren 50 en 60 hebben een stempel op de stad gedrukt. Het resultaat is een broze schoonheid, met hoeken en gaten, hart en karakter.

Als een lint door de stad: de Saar

De stadswijken aan de rivier zijn veelzijdig. Friedrich-Joachim Stengel, hofbouwmeester van de vorsten van Nassau-Saarbrücken, gaf halverwege de 18e eeuw een barok aangezicht aan de middeleeuwse stad op beide oevers van de Saar, een stadsbeeld dat goed bewaard is gebleven.

Oud-Saarbrücken

Het oude centrum was voorheen de regeringswijk. Rondom het slot en de Ludwigskirche woonden ooit de graven en vorsten van Nassau-Saarbrücken. Nu vindt u hier de administratieve gebouwen van de deelstaat, het parlement, de ministeries en de kanselarij. Aan de zuidelijke stadsrand, vlak achter de Frans-Duitse tuin, ligt de Franse grens.

St. Johann

Een concentratie van handel, ambachten, kunst en cultuur, waarvan het centrum de St. Johanner Markt is met zijn kleine winkels, restaurants, cafés en kroegen. Lijnrecht daarachter ligt het winkelcentrum en een levendige voetgangerszone die zicht uitstrekt tot de Europa-Galerie en het Europastation aan de noordrand van de stad. In het oosten staat de bruisende multiculturele wijk Nauwieser Viertel open voor bezoek.

Stroomafwaarts langs de Saar

In Malstatt en Burbach hebben de voormalige smelterij- en mijnwijken plaats gemaakt voorhightechbedrijven. Tussen Burbach en Völklingen roken nog steeds de schoorstenen van de moderne staalindustrie. Maar, na een kilometer of twee, drie, bent u de stad uit en staat umidden in de natuur: in het bos van St. Arnual, het stadsbos van St. Johann of in het oerwoud van Saarbrücken.

Slot van Saarbrücken

Stadt Saarbrücken

Details

Saarlands Staatstheater

Stadt Saarbrücken

Het Staatstheater presenteert het hele culturele spectrum, van opera tot toneel via ballet, zowel klassieke als moderne interpretaties

Details

Ludwigskerk van Saarbrücken

Stadt Saarbrücken

Dit symbool van de stad geldt naast de Vrouwenkerk van Dresden en de Hamburgse 'Michel' als een van de meest vooraanstaande evangelische barokkerken van Duitsland.

Details
loader
Menu

Adres

Tourist Information Saarbrücken

Rathaus St. Johann
66111
 Saarbrücken

Telefoon +49 (0)681 / 95 90 92 00

Fax +49 (0)681 / 95 90 92 01
Website

Webcam

Webcam

Blijf in contact met het Saarland