Loading...

Stadsfeesten

Ervaar de betovering van Saarlandse stadsfeesten – een combinatie van hoogwaardige livemuziek in diverse stijlen, aantrekkelijke bijprogramma's voor jong en minder jong en smulaanbiedingen die niets te wensen overlaten.

Geselligkeit in saarländischen Biergärten
Geselligkeit in saarländischen Biergärten - © Eike Dubois

Een must voor elke bezoeker in het Saarland is het Saarbrücker Altstadfest (eind juni). De hoofdstad van het Saarland nodigt u uit voor groots driedaags feest met een afwisselend cultureel programma, internationale muziek en culinaire hoogtepunten. Het St.Wendler Stadtfest (juni) op het slotplein is een bruisend feest met meerdere muziekpodia. Een uitbundige sfeer en een veelbelovend bijprogramma doen de rest. Een van de grootste volksfeesten van het Saarland is het Stadtfest van Neunkirchen (eind juni), dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. De hoge kwaliteit en de veelzijdigheid van het programma zijn al even kenmerkend voor dit feest als de weldadige aandacht voor de innerlijke mens. Het Saarlouiser Altstadtfest (laatste weekend van juli) trekt jaarlijks duizenden bezoekers van heinde en ver. Livemuziek, een goed bijprogramma en de tafelgenoegens van de gastronomen van Saarlouis maken steeds weer opnieuw talloze bezoekers blij.

Saar-Spektakel

Het 'Saar-Spektakel' van Saarbrücken in het eerste weekend van augustus staat in het teken van water & watersport. Dit in de deelstaat unieke evenement rond de thema's water en watersport biedt in 'maritieme' sfeer een ruim aanbod aan watersporten en spectaculaire acties. De drakenbootraces en de originele Saar-Fari met zelfgemaakte vaartuigen zijn de highlights van het evenement. Op twee podia treden nationale en internationale sterren op.

Blijf in contact met het Saarland