Loading...

Family Trails

Onderwerp de natuur aan een diepgaand onderzoek tijdens tochten in de zuivere lucht door onze fraaie landschappen!

Pad van de Nahe-bron

Wandeling | gemakkelijk

De tocht gaat afwisselend door bossen en door open weiden. De vergezichten zijn naar alle kanten even fraai. Ook de kleine dalen met beken zijn aangenaam. Er zijn meer rustplaatsen dan gemiddeld, en bovendien op de juiste plekken. De afstanden zijn zo uitgerekend dat ook gezinnen met kleine kinderen genoeg rustplaatsen tegenkomen onderweg.
 5,5 km  1:35 h  82 m  82 m

Villa Borg Trail

Wandeling | gemakkelijk

'Een lichte wind beroert de kruinen van de beuken. Door de bomen kijkt men uit over het frisse groen van de weiden van de Saargau. Het langzame gekabbel van de nog jonge Leuk roept droombeelden op... ook Villa Borg roept in de avondzon een toverachtige schijn op, een fascinerende plek in het grenzeloze drielandenpunt.'
 7,2 km  1:50 h  33 m  33 m

Tuin- & wellnessronde

Wandeling | gemakkelijk

De Tuin- & wellnessronde is een gemakkelijke, gezinsvriendelijke wandeling bij het stuwmeer van Losheim. Fraaie paden met veel rustplekken en een kneipppark met blotevoetenpad. Bij het start- en eindpunt kan de ronde uitgebreid worden met een bezoek aan de 'SeeGarten' van 5 hectaren.
 6,3 km  2:00 h  87 m  87 m

Redener Bergbaupfade-Redener Panoramapfad

Themaweg | middelzwaar

Der Redener Panoramapfad mit Start am Parkplatz gegenüber des Zechenhauses in Reden bietet auf der gesamten Tour beeindruckende Aussichten von der Bergehalde bis hinein in den Hunsrück.

 

 6 km  1:43 h  105 m  105 m

Traumschleifchen Wildekattenpad van Weiskirchen

Wandeling | gemakkelijk

Traumschleifchen sind Premium-Spazier-Wanderwege, Rundwege mit kurzen Distanzen und wenig Höhenmetern.
 4,7 km  1:20 h  97 m  96 m

Traumschleifchen Überblick

Traumschleifchen sind Premium-Spazier-Wanderwege, Rundwege mit kurzen Distanzen und wenig Höhenmetern.

Dieser sogar nur 2,8 km lange Weg nennt neben der Cloef vor allem die „kleine Cloef“ als Aussichtspunkt sein Eigen. Der geheime Garten des Gesundheitszentrums ist ein weiterer Höhepunkt, ebenso wie die „Höhe 400“. Von hier genießt man den „Überblick“ über den Kurpark.

 3 km  0:50 h  94 m  93 m

Almgeluk

Wandeling | gemakkelijk

De Almtocht gaat vanaf de Hochwaldalm het dal van de Wadrill in. Vanaf de romantische Wadrillbach en het dal van de Lautenbach wordt er even flink geklommen. De moedige wandelaar wordt beloond met prachtige vergezichten en een gezellig cafeetje op de alm.
 6,5 km  1:45 h  193 m  193 m

Blijf in contact met het Saarland