Loading...

Kijk naar de video

Saar-Bostalsee-Radweg

Fietsen

Het eerste stuk van de tocht gaat door het Saardal. Het tweede stuk over een prachtige bergkamroute naar de hoger gelegen Bostalsee.

  • Type Fietsen
  • Niveau middelzwaar
  • Duur 4:10 h
  • Lengte 51,4 km
  • Hoogtemeter bergop 530 m
  • Hoogtemeter bergaf 308 m
  • Laagste punt 169 m
  • Hoogste punt 468 m

Beschrijving

Von Rehlingen-Siersburg fahren Sie durch idyllische Dörfer, in denen kleine Kapellen und Kirchen auf Ihren Besuch warten. Auf dem Schaumberg genießen Sie den atemberaubenden Blick auf die herrliche Umgebung. Über Theley und Tholey erreichen Sie das Hofgut Imsbach, Ort der Ruhe und Entspannung. Erfrischender Endpunkt des Radweges ist der Bostalsee.
Het vertrekpunt van de tocht Rehlingen-Siersburg ligt op het punt waar de Franse Nied zich bij de Saar voegt. Vanaf de toren van de Siersburg is het uitzicht op het Saardal, het dal van de Nied en op de akkers van de Saar-Niedgau fantastisch. De tocht gaat door het dal van Haustadt langs dorpen die hun landelijke structuur en huizenbestand zoveel mogelijk hebben behouden. U fietst langs fraaie kapelletjes, zoals de Luziakapelle in Erbringen en de Wendalinuskapelle in Reimsbach.

Na een weg door het bos bereikt u Nunkirchen. De oorsprong van dit dorp gaat terug tot de tijd van de Kelten. De prachtige, uit drie kerkschepen bestaande neogotische parochiekerk Herz-Jesu is het middelpunt van het dorp. Een andere bezienswaardigheid is het barokkasteel van Münchweiler met zijn royale tuin.

Na een paar kilometers bereikt u bij Scheuern het mooiste stuk van de tocht qua landschap. Een korte omweg brengt u naar de Schaumberg (569 m). Het uitzicht op de omgeving vanaf de 36 meter hoge toren is geweldig. Onderaan de berg ligt een avonturenpark met blotevoetenpad en klankspellen, een leuke plek voor een rustpauze. De Johann Adamsmolen bij Theley en de vroeggotische abdijkerk van Tholey uit de 7e eeuw zijn het bezoek beslist waard. Hier kunt u stoppen voor een lunch bij Hofgut Imsbach, een plek aan een meertje die een idyllische rust uitstraalt.

De tocht gaat langs de bron van de Nahe naar de Bostalsee. Dit meer met een oppervlakte van 120 hectaren is het grootste meer van Zuidwest-Duitsland en biedt talloze recreatie- en watersportmogelijkheden.

De verbinding met de Saar-fietsroute en het noordelijke stuk van de Saarland-fietstocht vormen een afwisselende aanvulling op deze tocht. Via de noordelijke route bereikt u drie meren: de Bostalsee, het stuwmeer van Losheim en de Primstalsperre bij Nonnweiler.

Kaart

Höhenprofil

Blijf in contact met het Saarland