Loading...

Reden Panoramaweg

Themaweg

Het Reden Panorama Trail begint op de parkeerplaats tegenover het kolenmijnhuis in Reden en biedt indrukwekkende uitzichten vanaf de terril tot aan de heuvels van de Hunsrück.

  • Type Themaweg
  • Niveau middelzwaar
  • Duur 1:43 h
  • Lengte 6 km
  • Hoogtemeter bergop 105 m
  • Hoogtemeter bergaf 105 m
  • Laagste punt 282 m
  • Hoogste punt 386 m

Beschrijving

Meer dan 300 jaar geleden wekte het landschap tussen de voormalige mijnen Reden en Itzenplitz de nieuwsgierigheid van de mensen naar de herkomst van de hier ontdekte zwarte "brandstenen", die ze op verschillende manieren wisten te gebruiken. Talrijke sporen van deze verschillende activiteiten zijn vandaag de dag nog zichtbaar in het landschap tussen de twee voormalige mijnen van Reden en Itzenplitz.Volg de goed aangegeven wandelpaden en leer stap voor stap over de mijnbouw en zijn historische betekenis voor de regio. De drie routes kunnen gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd en voldoen aan de eisen van zowel ambitieuze als ervaren wandelaars.

 

Eine atemberaubende Reise in die Welt der Dinosaurier bietet den Besuchern des ehemaligen Bergbaustandortes die Freizeitattraktion "GONDWANA - Das Praehistorium". Die Mischung aus Urzeitpark und naturhistorischem Bildungserlebnis lässt die Besucher den Lauf von 4,5 Milliarden Jahren Erdgeschichte "live" erleben. Mit modernsten Animationstechniken und raffinierten audiovisuellen Verfahren unternehmen Sie eine Zeitreise in eine längst vergangene Welt.

Weitere Informationen zu Gondwana - das Praehistorium : http://www.gondwana-das-praehistorium.de/de/

 

 

Achtung:

Grundsätzlich geschieht das Betreten des Waldes und das Begehen der Wanderwege auf eigene Gefahr.

Jahreszeitlich- bzw. wetterbedingt ist auf einzelnen Wegeabschnitten eine erhöhte Trittsicherheit erforderlich. Tragen Sie daher der Jahreszeit und der Witterung angepasste Kleidung und Wanderschuhe mit entsprechendem Profil.

Kaart

Höhenprofil

Blijf in contact met het Saarland