Loading...

314 resultaat

Saar-Bostalsee-Radweg

Fietsen | middelzwaar

Het eerste stuk van de tocht gaat door het Saardal. Het tweede stuk over een prachtige bergkamroute naar de hoger gelegen Bostalsee.
 51,4 km  4:10 h  530 m  308 m

Warndt-Wald-Weg

Wandeling | middelzwaar

Deze tocht biedt een gevarieerde reeks van bosrijke landschappen, bosranden, waterplassen, holle wegen en beekdalen. Vanaf de Miesenberg kunt u genieten van fraaie vergezichten. Vanaf het uitzichtpunt over de zandgroeve van Freyming in het oostelijke deel van de tocht is het uitzicht fantastisch.
 16,6 km  4:45 h  314 m  314 m

Tiefenbachpad

Wandeling | middelzwaar

Het Tiefenbachpad slingert door een betoverend beekdal. Reusachtige bomen, streekproducten, pittige stijgingen, een oude steengroeve en prachtige uitzichtpunten. De ware kenmerken van het land van de heilige Wendelinus zijn rust, ongereptheid en fraaie plekken.
 15,4 km  5:00 h  366 m  365 m

Villa Borg Trail

Wandeling | gemakkelijk

'Een lichte wind beroert de kruinen van de beuken. Door de bomen kijkt men uit over het frisse groen van de weiden van de Saargau. Het langzame gekabbel van de nog jonge Leuk roept droombeelden op... ook Villa Borg roept in de avondzon een toverachtige schijn op, een fascinerende plek in het grenzeloze drielandenpunt.'
 7,2 km  1:50 h  33 m  33 m

Nordic Walking Park Itzenplitzer Weiher-Schachtweg

Schachtweg - Eine ideale Strecke für Einsteiger und Neugierige Der «Schachtweg» führt in Richtung Schacht Erkershöhe. Von der Erkershöhe aus erstreckt sich der Weg über eine kurze

Distanz an der Landstraße L 112 entlang und führt über bewaldete Wege zurück zum Itzenplitzer Weiher

 5,4 km  1:28 h  103 m  92 m

MTB 6 Duurloop

Mountainbike | middelzwaar

Deze route heeft een toepasselijke naam: uithoudingsvermogen en fietsvaardigheden zijn vereist voor deze tocht. Deze uitdagende route loopt over 35 kilometer over bos, weiland, grind en onverharde paden door schilderachtig landschap.
 34,8 km  3:55 h  510 m  510 m

Fritz-Wunderlich-Radweg

Fietsen | gemakkelijk

Der Fritz-Wunderlich-Radweg knüpft nahtlos an den Bahnradweg Sankt Wendeler Land an und bietet somit eine Verlängerung der Radstrecke bis nach Altenglan über Kusel. Der in Kusel geborenen Sänger ist Namensgeber des Radweges. Zwischen Altenglan und Kusel verläuft der Weg ebenfalls vollständig auf der Trasse einer ehemaligen Bahnstrecke über 2 hohe Viadukte und 2 Tunnel. Der überwiegend wassergebundene Belag und die Führung über die meist mit Büschen und Bäumen dicht umstandene alte Bahntrasse machen die Radtour auf dem Weg zu einem ruhigen, naturnahen Erlebnis.

Quelle: www.Pfalz.de

 26,2 km  2:23 h  376 m  125 m

Stausee Tafeltour

Wandeling | middelzwaar

Het meer en de vergezichten maken van deze tocht een ontspannende belevenis. U loopt over smalle bos- en veldwegen, door uitgestrekte velden en langs lommerrijke bosranden, maar ook door betoverende beekdalen. Het hoogtepunt blijft echter het stuwmeer, de Losheimer Stausee, met talloze recreatiemogelijkheden.
 10,3 km  3:30 h  232 m  232 m

Saar-Hunsrück-Steig - 26. Etappe: Stausee Kell - Bonerath - Riveris - Waldrach - Kasel/ Mertesdorf "Ruwer-Route"

Lange-Afstands Wandelpad | middelzwaar

Deze etappe van de Saar-Hunsrück-klim voert van de hoogten van de Hunsrück naar het idyllische Ruwerdal met zijn wijndorpen.

 20,2 km  6:00 h  207 m  525 m

Burbach-Köllerdal-ronde

Fietsen | middelzwaar

Drie fraaie dalen: dat van de Saar, de Köller en de Burbach, met de daartussen hogere stukken met prachtige vergezichten. Voor deze tocht trekt u een hele dag uit. Een hoogtepunt op deze route is de Völklinger Hütte, werelderfgoed van de UNESCO.
 51,3 km  3:50 h  392 m  392 m

Vaubansteig

Wandeling | middelzwaar

De Vaubansteig van Saarlouis: verwilderde steengroeven, sprookjesachtige bossen, eindeloos opdomende bosranden en de Duivelsburcht als middeleeuwse topattractie.
 12,2 km  3:35 h  263 m  263 m

Bostalsee-ronde

Fietsen | gemakkelijk

Ontdek het grootste recreatiemeer van Zuidwest-Duitsland op de fiets. De makkelijke tot middelzware tocht van een halve dag kan moeiteloos verlengd worden tot een dagtocht vanwege de aantrekkelijke plekken voor rustpauzes. U rijdt van de Bostalsee over Neunkirchen, Theley en Tholey naar Oberthal en via de Elzenberger Mühle weer terug.
 28,4 km  2:10 h  285 m  285 m

Litermont Gipfeltour

Wandeling | middelzwaar

U verkent het rotslandschap rond de top van de Litermont vanaf 'Duitslands mooiste Wandelpad van 2007'. De weg kronkelt over rotsachtig vulkaangesteente en bospaden door een heuvelachtig landschap naar de top van de 414 meter hoge Litermont. Daar ontdekt u een veldkerk en een Keltische offerplaats.
 9,1 km  3:30 h  266 m  275 m

Schauinslandweg

Wandeling | middelzwaar

Zoals de naam als zegt, is de 'Schau ins Land' een wandeltocht met veel afwisseling, doorspekt met uitzichtpunten en een rijk gevarieerd landschap, twee prachtige waterplassen, een steengroeve en de bijzondere kloof Kerbacher Loch met een schilderachtige beek.
 10,8 km  3:10 h  276 m  276 m

Kirkeler Tafeltour

Wandeling | middelzwaar

Een spectaculaire wandeling door een van de grootste bossen van het Saarland. Ellenlange paden slingeren door het bos. U loopt langs talloze eigenaardige banken van zandsteen, rotsen en holen. De Kelten gebruikten de geheimzinnige 'Vrouwenbronnen' al als offerplaatsen.
 8,6 km  2:45 h  192 m  192 m

Blijf in contact met het Saarland