Loading...

Saar-Hunsrück-Steig - 07. Etappe: Grimburgerhof - Reinsfeld

Lange-Afstands Wandelpad

De middeleeuwse burcht Grimburg en het idyllische Wadrilldal zijn de wandelhoogtepunten van deze etappe van de Saar-Hunsrück-klim.

  • Type Lange-Afstands Wandelpad
  • Niveau gemakkelijk
  • Duur 3:30 h
  • Lengte 9,1 km
  • Hoogtemeter bergop 148 m
  • Hoogtemeter bergaf 65 m
  • Laagste punt 367 m
  • Hoogste punt 463 m

Beschrijving

Na twee vermoeiende etappes staat vandaag ontspanning op de agenda. De etappe begint met een indrukwekkend hoogtepunt, de Grimburg, een groot, gedeeltelijk gereconstrueerd kasteel dat op een heuvelrug boven de Wadrill-vallei ligt. Vanaf het dal bij Grimburgerhof stijgt een pad altijd langzaam naar het kasteel. Een aanrader is het beklimmen van de kasteeltoren, die een prachtig uitzicht biedt over de omgeving van de Wadrillvallei.
De komende kilometers zijn pure ontspanning. Het pad leidt door de eenzame en rustige vallei van de Wadrill. Hij wisselt meerdere keren van kant en biedt afwisselende uitzichten op het oorspronkelijke beeklandschap van de Wadrill. Het weidelandschap waarin de beek ingebed is, staat onder natuurbescherming. Bij de rotsformatie Frau Holle verlaten we het pad voor vandaag en lopen we over een pad naar de podiumlocatie Reinsfeld.

Wij raden op alle etappes stevige schoenen (wandelschoenen) en weer geschikte wandelkleding aan.

Grimburg Castle en Castle and Witch Museum
Grimburg Castle werd rond 1190 gebouwd als staatskasteel van de erfbisschoppen van Trier en was vroeger de officiële zetel van bijna 40 gemeenten.

De Saar-Hunsrück-Steig is een natuurpad, waarvan 65% over zachte bosgrond, over graspaden of langs beekjes. Deze bijzondere kwaliteit kan het bewandelen van delen van het pad na lange periodes van regen bemoeilijken. Daarom worden stevige schoenen sterk aanbevolen.
Wanderparkplatz Grimburgerhof
Informatie over hoe u er komt, vindt u op de website van Saar-Hunsrück-Steig onder Aankomst

Kaart

Höhenprofil

Blijf in contact met het Saarland